Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

'1 ŞİŞE ŞARAP SAĞLIĞA İYİ GELİR'

Bilim aleminden şarapseverleri mutlu edecek haber: Şarap içenler, ağzına içki sürmeyenlerden daha uzun yaşıyor.



Dünya Sağlık Örgütü (WHO) adına yaptığı çalışmalarla tanınan Dr. Kari Poikolainen, içkinin ancak günde 13 birimden fazla tüketilmesi halinde zararlı olacağını söyledi. Poikolainen, bir şişe şarabı 10 ölçü (kadeh) olarak belirledi.

Poikolainen bu iddiasına kanıt olarak, meslektaşı Erkki Vartiainen ile Finlandiya’da yaptıkları bir araştırmayı gösterdi

Yaşları 25 ila 64 arasında değişen 6 bin 40 kişiyle yapılan araştırma kapsamında, katılımcılara ne kadar içki içtikleri ve sağlık bakımından nasıl hissettikleri sorulmuş. 10 kadeh içki içenler arasında kendi sağlıkları hakkında ‘iyi‘ yorumu yapanların oranının, hiç içmeyenlere nazaran çok daha fazla olduğu kaydedilmiş.

Kari Poikolainen, “Veriler, orta kararda içmenin içkiden uzak durmaktan daha iyi, aşırı miktarda içmenin ise içkiden uzak durmaktan daha kötü olduğunu gösteriyor. Her ne kadar orta karar içmek, önerilenden fazla olsa da durum bu” dedi.

Katılmayanlar da var

Tabii Poikolainen’e katılmayanlar da var. 2020Health adlı sağlık örgütünden Julia Manning, bu araştırmanın tartışmaya yardımcı olmadığını savunuyor. Manning, “Alkolün riskleri, yararından daha fazla” yorumunu yapıyor.

Benzer Haberler

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?