Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

'KEDİNİN NEREDE YAŞADIĞINI BİLİYORUM'

İnternette toplanan verilerle oluşturulan 'kedi haritası' sayesinde hangi kedinin hangi adreste yaşadığını bulmak çok kolay!



Sosyal medyada paylaştığınız kedi fotoğrafları, adresinizi de ortaya çıkarabilir artık. Buna imkan sağlayan da I Know Where Your Cat Lives (Kedinin Nerede Yaşadığını Biliyorum) adlı veri bankası.

Hergün 4.9 milyon adet fotoğraf  #Catstagram hashtag'i ile paylaşılıyor. Ayrıca Instagram'da #RichCatsOfInstagram hashtag'iyle fotoğraflar ya da en basit haliyle  16 milyon #Cats tag'i kullanılıyor.

Projeyi geliştiren Florida Eyalet Üniversitesi'nde sanat profesörü olan Owen Mundy, I Know Where Your Cat Lives', provokatif bir deneyim olarak da görüyor.



Milyonlarca kedi fotoğrafının paylaşıldığı IP'lerden veriler oluşturan sistem, kedinin adıyla yapılan bir arama sayesinde, aranan kedinin adresini veriyor.

Sistemin, sosyal medyada kedi fotoğrafı paylaşan 'insan' kullanıcılar açısından zorluğu ise, yalan söylemenin iyice zorlaşması olacak. Çünkü kedinin adı ve konum bilgileri, gizli kalmak isteyen kullanıcıları ele verebilecek.

Sistemin sadece 'izlerinin sürülmesine izin veren' kullanıcıların verilerini toplayabildiğini de hatırlatalım.

Sisteme bir göz atmak isteyenler buraya tıklayabilir.

Benzer Haberler

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?