Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

JoyTürk
saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

KONUŞAN ARABALAR GELİYOR!

Kara Şimşek, kaza ve ölümleri azaltmak için gerçek oluyor.



80'lerin ünlü dizisi Kara Şimşek'i (Knight Rider) hatırlayan vardır mutlaka. Dizide kendi kendine hareket edebilebilen, konuşabilen yapay zekalı otomobil KITT ile sahibi Michael Knight'ın hikayeleri anlatılırdı. Tam olarak KITT olmasa da, Amerika arabaların birbiriyle konuşabildiği yeni bir sisteme geçiyor.

Trafik kazalarını ve kazalar nedeniyle meydana gelen mal ve can kayıplarını önlemek amacıyla geliştirilen sistem, ABD Ulusal Trafik Güvenliği İdaresi tarafından da resmen açıklandı.

Bir yıl içinde meydana gelebilecek olan 592.000 hatalı sola dönüşü ve beraberinde gelen kazaları engelleyeceği, her yıl en az 1.083 hayat kurtaracağı tahmin edilen yeni sistemde, araçlar bir radyo dalgası üzerinden haberleşebilecek.

Radyo sinyalleri, özellikle dönüşler ve kavşaklarda karşılaşma ihtimali olunan araçların konum, hız ve diğer bilgilerini sürücülere aktaracak. Sinyaller, 275 metrelik alan içinde kullanılabilecek.

Her iki araçta da aynı sistem olması halinde, olası kazaların neredeyse tamamının önüne geçilmiş olacak.

Bu sistemin her bir araca maliyeti ise, araçların büyüklük ve sistemine göre 100 Dolar ile 200 Dolar arasında değişecek.

Benzer Haberler

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?