Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

KIZLARIN DÜNYASI BAŞTAN SONA DEĞİŞECEK!

Hello Kitty ile ilgili yapılan açıklama, tüm dünyada en önemli gündem haberlerinden biri oldu.



Dünya çapında milyonlarca kız çocuğunun eşyalarını süsleyen çizgi kahraman Hello Kitty, aslında bir kedi değilmiş! hatta Japon da değilmiş! Kitty White adından Londra'lı bir İngiliz kız çocuğuymuş!

1974 yılında Yuko Shimizu tarafından Sanrio adlı Japon firması için yaratılan karakter Hello Kitty, bu yıl 40 yaşına girdi.

Kalem kutusundan kalemlere, silgilerden saç tokalarına, giysilerden ayakkabılara, hatta ev dekorasyonuna kadar dünyada milyonlarca kız çocuğunun kahramanı olan, video oyunu, müzik albümü, animasyonları yapılan ve her yıl 50 binden fazla farklı ürün ile satışı yapılan Hello Kitty'nin aslında bir kedi değil, kız çocuğu olduğu ortaya çıktı.

Hello Kitty’nin Japanese American National Museum’daki retrospektif sergisinin küratörü ve aynı zamanda University of Hawaii’den bir bilim insanım olan Christine R. Yano, Hello Kitty’den kedi diye bahsettiğinde Sanrio’dan uyarı aldı. Sanrio, dünyadaki en önemli haberler arasına girmeyi başaran o açıklamayı yaptı:

"Hello Kitty bir kedi değil. O, bir çizgi film kahramanı. O, küçük bir kız. O, bir arkadaş; ancak kesinlikle bir kedi değil."



Sanrio,  Hello Kitty'nin (Kitty White) evcil hayvan olarak Charmmy Kitty adından bir İran kedisi beslediğini, bir kız gibi bacak bacak üstüne attığını, kedi gibi dört ayağı üzerinde değil de, insanlar gibi iki ayağının üzerinde yürüdüğünü, dans ettiğini, elmalı tartı sevdiğini, bu yüzden de bir kedi değil, insan olduğunu söyledi.

Benzer Haberler

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?