Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute
Çok Yazık Çağan Şengül
Koşarak kaçtığım hep
Kendimmişim meğer
İncinmez sandığım
Her yanımda kocaman keder
Belki durup dururken
Belki hiç beklemezken
Bir sarılsan geçer
Yollarım dikenli, taşlı, ellerimde
Fotoğrafın, yüzünde aynı gülümseme
Sormadım neden sonumuz geldi böyle
Çok yazık
Kollarım yuvan, sarardı gökyüzünde
Yıldızım ağlarsan düşer ellerine
Korkmadım karanlığınla yüzleşmeye
Parladım
Yollarım dikenli, taşlı, ellerimde
Fotoğrafın, yüzünde aynı gülümseme
Sormadım neden sonumuz geldi böyle
Çok yazık
Kollarım yuvan, sarardı gökyüzünde
Yıldızım ağlarsan düşer ellerine
Korkmadım karanlığınla yüzleşmeye
Parladım
Her şey yolundaymış, peki
Bu yalnızlık neden?
Belki gitmek zorundaydın fakat
Bu dünyaya bedel
Belki gelip geçerken
Belki yol üstündeyken
Bir kez uğrasan yeter
Yollarım dikenli, taşlı, ellerimde
Fotoğrafın, yüzünde aynı gülümseme
Sormadım neden sonumuz geldi böyle
Çok yazık
Kollarım yuvan, sarardı gökyüzünde
Yıldızım ağlarsan düşer ellerime
Korkmadım karanlığınla yüzleşmeye
Parladım

saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

9'DA 9 ŞANSIMIZ NEDİR?

Bu aralar hayatımızda büyük önem taşıyan 9 rakamının, 9 önemli anlamını biliyor musunuz?



Kader sayınız 9 olabilir, ayın 9'unda ya da 9. ayda doğmuş olabilirsiniz, uğurlu sayınız 9 olabilir, ya da 9 canlı bir kediniz de olabilir... Hayatımızda illa ki bir yerde bir dokuz sayısı oluyor hep. Ama son iki gündür başka iki dokuz daha girdi dünyamıza, daha doğrusu cüzdanımızdan çıkacak yüzde 9'luk iki zamla karşı karşıyayız.

Asya'da, Avrupa'da, Amerika'da, Hristiyanlıkta, Şamanizmde, Yahudilikte... Her kültür ve inançta çoğunlukla iyi, bazen de kötü anlamı olan 9 sayısıyla ilgili iki gündür sosyal medyayı kasıp kavuran bir haber var. Elektrik ve doğal gaz zamlarının yüzde 9 olması, yani yüzde 18'lik bir fatura zammıyla bundan sonraki ayları karşılayacak olmamız can sıkıcı bir durum tabi.

Asgari ücret, memur maaşları gibi kalemlerde de yüzde 9'luk bir zam olur mu gelecekte bir tarihte bilememekle birlikte, diliyoruz.

Ama herkes 9'u konuşurken de, 9'u anlatmadan olmaz diye düşündük. Aslında iyi bir rakamdır 9, bilin istedik. Hem kim bilir belki de bu haberi 9 kişiye okutursanız, bütçenizde de yüzde 9'luk bir artış olur :))

İşte 9 rakamının 9 önemli anlamı...

1. Evrensel olarak ise 9 rakamı sevgi, kardeşlik, açılım, tamamlama, insancıllık, iyilikseverlik, güçlü sezgiler ve özveri olarak tanımlanıyor. Kısaca 9 iyidir!


2. Ve ikinci olarak da bizimle devam edelim. Türkiye'de 9 rakamı ne anlama geliyor?  Türk ve Altay mitolojisinde, halk kültüründe, halk inancında ve Şamanizmde kutlu bir rakam olarak anılıyor 9. Var demek ki bu zamların bir hikmeti...

Türk efsanelerinde Dokuzoğuzlar adlı boy adından anlaşılacağı üzere dokuz büyük kavimden oluşur. Altay ve Sibirya inançlarında şamanlar göğe çıkarlar ve göğün dokuz katını dolaştıktan sonra yere tekrar inerler. Ama ilk önce bir tören yapılır, dokuz kişinin tuttuğu beyaz bir keçe üzerine oturtulan kam (şaman) dokuz defa döndürülür.

Dokuz sözcüğü de etimolojik olarak Dok/Doğ kökünden türemiş zaten. Bu kök, doğmak, doğa, dokumak, doymak anlamlarına geliyor.


3. Japonya'da ise pek iyi bir anlamı yok sevgili 9'un. Japonca'da 'ku' olarak telafuz edilen 9, ızdırap, işkence gibi sözcüklerle aynı telafuza sahip. Bu yüzden özellikle de hastanelerde 9. kat olmuyor Japonya'da. Hatta All Nippon Havayolları, 13 rakamının yanı sıra 9 rakamından da koltuk numarası satmıyor.



4. Asya'dan başlamışken, Çin ile devam edelim. Çin sembolizminde dokuz ruhsal gücün sembolü, tüm sayıların en uğurlu olanıdır. Feng Shui’ye göre arazi bölümünde toprağın ekilip biçilmesi için sekiz dış kare ve merkezdeki dokuzuncu olan kare vardır ki bu yüksek yönetici Shan Ti’ye adanmıştır ve bu tanrının ölçüsü olarak kabul edilir, ruhsal gücün bir temsilcisi olarak onun pozisyonunu göstermektedir. Kadim Çin’de dokuz sayısından, I Ching’de ve 9 seremoniden bahseden Ritüeller Kitabı’nda da önemle bahsedilir. Çin’in Han Hanedanlığı’nda 9 temelli bir kozmoloji uzun bir süre kabul görmüştür.



5. Dinler ve kültürler ülkesi Hindistan'dan bahsetmemek de olmaz tabi. Hinduizmde, Ateş tanrısı Agni’nin, ateşin sayısıdır 9. Dokuzun karesi, seksen bir karenin mandalasını oluşturur ve bu da evreni kuşatır. Bir inanışa göre de dokuz sayısı acı çekme ile bağlantılıdır, zira İsa günün dokuzuncu saati ölmüştür. Ayrıca 9 mükemmelliğe en yakın olan sayıdır.



6. Almanya'da mesela, 9 ile ilgili onlarca efsane vardır. Kedilerin 9 yaşına vardıklarında kendilerini cadılara çevirebildiği iddia edilir. Alman mitolojisinde Odin 9 gün 9 gece ağaca asılır ve bu süre boyunca 9 şarkı söylemesini öğrenir. Büyülü sayı dokuz belirli hastalıkların iyileşmesinde de rol oynar. 9 çeşit hastalık 9 özel bitkinin karışımıyla iyileştirilebilir. Eski halk masallarının çoğunda kahraman dokuz kat güçlüdür ve 9 önemli görevi yerine getirmek zorundadır.


7. Yeni Ruhçulukta 9 sayısı bir sona ulaşıldığının ve yeniden başlamanın haber vericisidir. Yeni bir doğumun veya filizlenmenin göstergesidir. Anne karnındaki fetüs de 9 ayda aşağı doğru iner yani doğumun, yeni doğuşun ifadesidir. 9’u gören içinde, yaşamında bir yeni doğuş ve yeni başlangıç, temiz ve aydınlık bir sayfa açılıyor anlamına gelir.


8. Linda Goodman’ın Star Signs kitabında anlattığı Kalde Alfabesi ve numerolojisinde ise 0 ve 9’un herhangi bir karşılığı yoktur ve başlangıç ile sona takabül ederler. (Alfa ve Omega) Örneğin 9 ile toplanan bir sayı yine kendine dönüşür. 5+9=14, 1+4=5 gibi. Bu bakımdan 9 da 0 gibi çalışır, yani kendine dönüşür. Yine aynı kitapta, 9 sayısının Mars’la yakından ilgili olduğu söylenir. 9, bitiş ve başlangıçları anlatır. Bu sayı altında cesaret, çatışma, hedeflere ulaşma yolunda kararlılık ve mücadele vardır.


9. Bir diğer ilginç numerolojide ise, kader sayısı 9 olanların  metafizikçi olduğu ya da olma potansiyelinin olduğundan bahsedilir. Doğum tarihinin toplanması sonucu elde edilen rakam 9 ise, hayatı seven, cömert, güçlü, gözlemleme ve anlama yetisi muazzam bir kişiliğiniz var demektir. (Örnek olarak: 22.02.1967 doğumlu birisi rakamları toplayarak 9'a ulaşır. 2+2+2+1+9+4+7=27 / 2+7=9)

Benzer Haberler

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?