Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

GENÇLİĞİN YÜKSELEN DEĞERİ: FAKİRLEŞMEK!

Kendi ayakları üzerinde durmak isteyen gençler bu habere dikkat!



Yetişkinliğe geçişin en büyük hayalidir değil mi, kendi ayakları üzerinde durabilmek, kendi hayatını kurmak, mesleğini yapabilmek ya da en azından bir meslek sahibi olarak ekonomik bağımsızlığını ilan etmek...

Batı toplumlarında 18 yaşa, bizim gibi daha Doğu toplumlarından ise 22 ve sonrasına denk gelen genç yetişkinlik dönemlerini yaşayan gençlere maalesef bu hayalleri ertelemeleri gerektiğini gösteren kötü bir haber var.

Joseph Rowntree Foundation'ın yaptığı  Monitoring Poverty and Social Exclusion (Yoksulluk ve Sosyal Dışlanma İzlenimleri) araştırmasına göre, özellikle Avrupa'da, 25 yaş altı gençlerin fakirleşme oranı emeklilerden bile fazla çıktı. Araştırmaya göre 16-19 yaşlarındakilerin yüzde 34'ü, 20-24 yaşındakilerin ise yüzde 29'u, ancak 'bir lokma, bir hırka' deme lüksüne sahip.

2013 yılına oranla, 2014'ün ilk yarısında gençlerin fakirleşme oranı yüzde 2.8 artmış durumda.  Üstelik freelance yani bağımsız çalışma gibi yükselen iş anlayışı bile 5 yıl öncesine kıyasla yüzde 13 daha az kazandırıyor artık.

Bu durumda bırakın kendi hayatını kurma, kısa tatilleri bile ancak hayal edecek konuma gelen gençlere ancak 'umudunuzu kaybetmeyin' diyebiliyoruz.

Benzer Haberler

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?