Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

E-POSTALARA HEMEN CEVAP VERMEYİN!

Uzmanlar sağlığa zararlı olduğunu söylüyor.



Elektronik postalara iş yeri dışında ve geç saatlerde hemen cevap verme alışkanlığının sağlık sorunlarına neden olabileceği öne sürüldü.

Araştırma, Northern Illinois Üniversitesi'nde görevli bilim insanlarınca yapıldı ve sonuçta, kendini elektronik postalara anında cevap vermeye mecbur hissedenlerin uykusuzluk ve çabuk yorulma gibi sorunlar yaşayabileceği görüldü. Bunlara bağlı olarak da çeşitli sağlık problemlerinin yaşanabileceği ortaya çıktı. Uyku sorunlarının ve her zaman tetikte olma ihtiyacının neden olduğu psikolojik baskının bağışıklık sistemine zarar verdiği belirtildi.

Araştırmayı yürütenlerden Larissa Barber, elektronik postaları hemen yanıtlama alışkanlığına sahip kişilerin daha çalışkan ve aktif bir görüntü sergilemeye çalıştığını ancak bu durumun ters tepebileceğini vurguladı.

Posta'da yer alan habere göre; Barber, gecenin geç saatlerinde bile elektronik postalarına bakanların sağlık sorunları nedeniyle işsiz kalma riskinin arttığına dikkat çekti.

Bu alışkanlıktan kurtulmak için sesli ve görüntülü bildirimleri devre dışı bırakma tavsiyesinde bulunan Barber, ayrıca sık sık elektronik posta alanlara müsait oldukları zaman dilimini bildirmelerini ve kutularına gün içinde ayrı bir zaman ayırmalarını da önerdi.

Benzer Haberler

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?