Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute
Olsun Sertab Erener
Artık ne masumuz, ne yalandan yoksun
Bırak olsun
Resimleri sen al, mevsimler zaten benim
Hadi olsun!

Bölüşülsün şiirler, arkadaşlar şehirler
Olan olsun
Artık ne özgürüz, ne de özgür ömrümüz
Hadi olsun!

Ben giderim, İstanbul senin olsun

Alırım başımı, başım bir deli nehir
Silerim yaşımı, siler ismimi şehir
Kestirir saçımı kendimi avuturum
Bir gülü kurutur, kurursa unuturum

Bir mektup yazarım, yokluğundan da ağır
Bir kedi alırım, sen de anneni çağır
Ellerin aklımda, sevdan kalbimde kalır
Hep hüsran, hep kahır, söyle artık olsun

JoyTürk
saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

DONİZETTİ KLASİK MÜZİK ÖDÜLLERİ 4 ARALIK'TA SAHİPLERİNİ BULACAK

Andante müzik dergisinin beşinci kez düzenlediği Donizetti Klasik Müzik Ödülleri bu yıl 11 kategoride takdim edilecek.



Andante müzik dergisinin bu yıl beşinci kez düzenlediği Donizetti Klasik Müzik Ödülleri 4 Aralık akşamı Beyoğlu’ndaki Pera Palas Oteli’nde düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. Beyoğlu Belediyesi ve KÜSAV’ın desteğiyle yapılacak törende bu yıl 11 kategoride belirlenen adaylar arasında yapılan seçim sonucunda, ödül almaya hak kazanan sanatçı ve topluluklara ödülleri takdim edilecek. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri Seçici Kurulu tarafından belirlenen adayların bu yıl 100 kişiden oluşan jüri üyeleri tarafından oylanması işlemi geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Ödül alan sanatçı ve toplulukların kimlikleri ilk kez Pera Palas’ta yapılacak törende açıklanacak.

5. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde bu yıl ayrıca, usta keman sanatçımız Ayla Erduran’a Yaşam Boyu Başarı Ödülü takdim edilecek. Genç piyanist Can Çakmur’a Yılın 18 Yaş Altı Genç Müzisyen Özel Ödülü’nün verileceği törende 3 özel ödül daha sahiplerini bulacak. Gustav Mahler’in Binler Senfonisi’nin Ankara prömiyerini gerçekleştiren Sevda-Cenap And Müzik Vakfı ile mikrotonal gitar geliştirilmesi ve yorumculuğu alanındaki çalışmalarıyla öne çıkan gitarist Tolgahan Çoğulu’ya özel ödülleri takdim edilecek. Bu yıl ayrıca, 2013-2014 sezonunda yayımlanmış bir yerli klasik müzik kaydı, Andante Dergisi Mikrop Gramofon Kayıt Ödülü jürisi tarafından ödüllendirilecek.

Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nin bu yıl beşincisinin düzenlenmesinden hareketle, ödül organizasyonuna ismini veren Giuseppe Donizetti Paşa’nın İstanbul Asmalımescit’te -Andante dergisinin girişimi ve dergimizin yazarı Emre Aracı’nın gözetiminde Beyoğlu Belediyesi tapu kayıtlarında yapılan inceleme sonucunda kendisine ait olduğu saptanan- apartmanının kapısına bir plaket çakılacak. Ödül töreninden önce yapılması planlanan plaket çakma töreniyle ilgili ayrıntılı bilgiler önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacak.

Andante Dergisi 5. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri Adayları


1-Yılın Bestecisi

Zeynep Gedizlioğlu: Oda müziği türlerinde başladığı besteciliğinin son yıllarda geniş orkestra için eser üretmeye doğru başarıyla evrilmesi, eserlerinin yurtiçinde olduğu kadar yurtdışında da önemli platformlarda seslendirilmesi nedeniyle.

Yiğit Kolat: Ulusal ve uluslararası bestecilik yarışmalarında kaydettiği başarılar, toplumsal konularla gelişmeleri müziğine yansıtması, eserlerinin önemli yerli ve yabancı topluluklar tarafından seslendirilmesi nedeniyle.

Mesruh Savaş: Eserlerinde ezgisellikle çağdaş müzik yazısın iyi kaynaştırması, Bursa’da prömiyeri yapılan Sagu adlı eseri başta olmak üzere son yıllardaki verimi ve beste yarışmalarındaki istikrarlı başarıları nedeniyle.


2-Yılın Piyanisti

Gökhan Aybulus: Özellikle Rus repertuvarında sergilediği kayda değer yorumculuk, konçerto icracılığı yanında oda müziği alanında iyi bir partner olması nedeniyle.

Ferhan ve Ferzan Önder: Piyano ikilisi repertuvarını geliştirmeleri, Fazıl Say ve Borusan Quartet ile yaptıkları çalışmalar, Avusturya’da ülkemizi başarıyla temsil etmeleri nedeniyle.

Emre Şen: J.S.Bach’tan Chopin ve Rahmaninov’a uzanan geniş bir repertuvarda kendine has incelikli yorumlar sunması, kendi geliştirdiği sanatta geştalt yaklaşımı adlı yöntemle müzik ve psikoloji alanlarını bir araya getirmesi nedeniyle.


3-Yılın Yaylı Çalgılar Yorumcusu

Pelin Halkacı Akın: Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nda parlak biçimde sürdürdüğü orkestra müzisyenliği kariyerinin yanı sıra oda müziği alanında da verimli çalışmalar yapması nedeniyle.

Çağ Erçağ: Borusan Quartet’teki önemli katkılarının yanı sıra konçerto solisti ve resital partneri olarak da üstün varlık sergilemesi nedeniyle.


4-Yılın Üflemeli Çalgılar Yorumcusu

Kaan Civelek: Genç yaşına karşın konçerto ve senfoni icralarında obua sololarında elde ettiği olgun ton ve yerli-yabancı konser ve turnelerdeki başarısı nedeniyle.

Merve Kazokoğlu: Oda müziğinde aranan bir solocu olması, modern müzik alanında yaptığı çalışmalar, Stockhausen’in Küçük Harlekin adlı çağdaş operasında üstlendiği önemli rol nedeniyle.

Ayşegül Kirmanoğlu: İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’ndaki başarılı müzisyenlik kariyerinin yanı sıra solo, oda müziği ve konçerto icracılığı alanındaki çalışmaları nedeniyle.


5-Yılın Oda Müziği Topluluğu

Golden Horn Brass Quintet: Bakır üflemeli topluluklar alanında istikrarlı bir varlık sergilemesi, Türkiye’de bakır üflemeli çalgılara yönelik ilgi uyandırması nedeniyle.

İzmir Barok: Grup olarak, dönem çalgılarıyla barok müzik icrası alanında istikrarlı bir varlık sergilemesi, Doğulu ve Batılı bestecilerin eserleri arasında ilginç bireşimler sunabilmesi nedeniyle.

Musica Sequenza: Genç fagot sanatçımız Burak Özdemir’in liderliğinde, Barok dönem bestecilerine getirdiği özgün ve ilginç yaklaşım nedeniyle.


6-Yılın Opera Solisti (Kadın)

Nurdan K. Aydın: Düzgün artikülasyonu ve sahne egemenliğiyle dikkati çekmesi, solist soprano olarak görev yaptığı Antalya Devlet Opera ve Balesi’ndeki başrollerde nitelikli yorumlar sergilemesi nedeniyle.

Simge Büyükedes: Soprano sesiyle orkestra veya piyano eşlikli konserlerde olduğu kadar opera sahnesinde de şahsiyetini hissettiren üstün yorumlara imza atması, yurtdışında kendisine iyi bir kariyer inşa etmesi nedeniyle.

Reyhan Görbil: Şan ve oyunculuk alanındaki ciddiyetini sahneye yansıtabilmesi, Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde Odabella (Attila) dahil üstlendiği solist soprano partilerindeki başarısı nedeniyle.


7-Yılın Opera Solisti (Erkek)

Murat Karahan: Ankara Devlet Opera ve Balesi’ndeki başarılarının ardından yurtdışındaki sahnelerde söylediği İtalyan operalarının tenor başrollerine üstün yorum getirmesi ve etkileyici sesini iyi kullanması nedeniyle.

Tamer Peker: Antalya ve İzmir devlet opera ve balelerinde sahnelenen opera yapımlarının önde gelen bariton partilerinde sergilediği başarılı performans ve ender rastlanan sesini doğal biçimde kullanmaktaki ustalığı nedeniyle.

Cengiz Sayın: İtalyan opera repertuvarının güç bariton rollerine getirdiği üstün yorumla olduğu kadar Türk eserlerindeki katkıları ve başarılı yurtdışı çalışmalar nedeniyle.


8-Yılın Dansçısı (Kadın)

Özge Başaran: Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin sahnelediği Kont Dracula balesinde Magdalena rolündeki başarısı ve etkileyici oyunculuğu nedeniyle.

İlke Kodal: İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde sahnelenen Giselle balesinde güçlü tekniği ve artistiği ile sergilediği başarılı Giselle performansı nedeniyle.

Burcu Olguner: İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen Giselle ve Sylvia balelerindeki başarılı performansı ve dansçılığı nedeniyle.


9-Yılın Dansçısı (Erkek)

Boğaçhan Bozcaada: Samsun Devlet Opera ve Balesi’nde sahnelenen 3 Silahşörler balesindeki başarılı performansı nedeniyle.

Yücel Emre Kaynarsu: İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen Giselle balesinde Albrecht rolü ve Sylvia balesinde Eros rolünde sergilediği kuvvetli tekniği ve dansçılığı nedeniyle.

Deniz Özaydın: İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin sahnelediği Giselle balesinde Hilarion rolündeki yetkinliği nedeniyle.


10-Yılın Genç Müzisyenleri (30 yaş altı)

AyşeDeniz Gökçin: Klasik müziği gençlere sevdirmeye yönelik çabaları, Franz Liszt ve Pink Floyd’u kaynaştırdığı “Lisztified” adlı projesiyle yurtiçi ve yurtdışında ses getiren konserler vermesi nedeniyle.

Cansın Kara: Viyolonselde hızlı ilerlemesi, İKSV’nin düzenlediği “İstanbul Müzik Festivali Genç Solistini Arıyor” seçmelerinde birinci gelmesi, oda müziğinde gösterdiği başarı nedeniyle.

Hande Küden: Yurtiçi ve yurtdışındaki konserleriyle ses getirmesi, konçerto solisti ve oda müziği icracısı olarak dikkat çekici performansları, kariyerini sürdürdüğü Almanya’da Türkiye’yi iyi biçimde temsil etmesi nedeniyle.


11-Yılın Klasik Müzik Etkinliği

CSO ile Kampüste Senfonik Akşamlar: CSO’nun şimdiye kadar ziyaret etmediği Anadolu şehirlerinde düzenlenen bu konser turnesinin istikrarlı biçimde sürdürülmesi ve klasik müziğin başta gençler olmak üzere yöre halklarına ulaştırılması nedeniyle.

Dinar Marsyas Sanat ve Müzik Festivali: Afyon’un Dinar ilçesinde üniversite ve belediye işbirliğiyle düzenlenen bu festival sayesinde klasik müziğin pek çok unsuruyla yöre halkına titiz ve disiplinli biçimde ulaştırılması nedeniyle.

Süreyya Operası Oda Müziği Konserleri: Oda müziğinde deneyimli solist ve topluluklarla birlikte gençlere ve yeni topluluklara da fırsat tanıyan dengeli bir izlence anlayışıyla hizmet vermesi nedeniyle.

Benzer Haberler

  • CAN BONOMO'DAN PANDEMİ SONRASI İLK KONSER!
    MüzikCAN BONOMO'DAN PANDEMİ SONRASI İLK KONSER!Can Bonomo, pandemi nedeniyle ara verdiği canlı performanslarına 7 Ağustos Bodrum Antik Tiyatro ve 8 Ağustos Çeşme Açıkhava yaz konserleri kapsamında tekrar başlıyor.
    CAN BONOMO'DAN PANDEMİ SONRASI İLK KONSER!
  • HANDE YENER'DEN SEVENLERİNE MÜJDE
    MüzikHANDE YENER'DEN SEVENLERİNE MÜJDEHande Yener hayranlarının merakla beklediği 20.yılına özel Carpe Diem albümünü iki parçaya böldü.
    HANDE YENER'DEN SEVENLERİNE MÜJDE
  • ZİYNET SALİ’DEN YAZA ÖZEL SİNGLE
    MüzikZİYNET SALİ’DEN YAZA ÖZEL SİNGLEBaşarılı isim Ziynet Sali, 'Kalbim Tatilde' single'ını sevenleriyle buluşturdu.
    ZİYNET SALİ’DEN YAZA ÖZEL SİNGLE
  • KAŞ’TA KLİP!
    MüzikKAŞ’TA KLİP!Soner Arıca’nın geçtiğimiz hafta müzikseverlerle buluşturduğu, söz ve müziği kendisine ait ‘Çözelim Düğümü’ single’ı kliplendi.
    KAŞ’TA KLİP!
  • ‘KİMİSİ ADIMI HATIRLAMAZ, DİNLE HATIRLANIR…’
    Müzik‘KİMİSİ ADIMI HATIRLAMAZ, DİNLE HATIRLANIR…’'Dinle' şarkısıyla 1997 yılında Eurovision’da ülkemizi temsil eden ve üçüncü olan Şebnem Paker yıllar sonra o süreci anlattı.
    ‘KİMİSİ ADIMI HATIRLAMAZ, DİNLE HATIRLANIR…’
  • SEZEN AKSU’DAN SİMGE’YE UĞUR HEDİYESİ
    MüzikSEZEN AKSU’DAN SİMGE’YE UĞUR HEDİYESİPop müziğin başarılı temsilcilerinden Simge, 5 Ağustos’ta gerçekleşmesi planlanan Harbiye konseri öncesi Sezen Aksu’dan uğur hediyesi aldı.
    SEZEN AKSU’DAN SİMGE’YE UĞUR HEDİYESİ
icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?