Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

MÜZİK MUTFAĞI - ON AİR

İnternet radyosunu sevmenin avantajları



Bu gece internetten bizi dinleyen herkese hoş geldiniz demek istiyorum,umarım bağlantı kopmaz.

Mick Jagger

Yıl 1994 efsane  gurup Rolling Stones ilk online konserini verecek.Karasal frekans  kullanmaksızın yapılacak olan ilk radyo yayını bu. Gurubun solisti Mick Jagger oldukça gergin ve tedirgin.“Bu gece internetten bizi dinleyen herkese hoş geldiniz demek istiyorum,umarım bağlantı kopmaz” diye sesleniyor dinleyicilere. 20.yüzyılın sonlarına  doğru yavaş yavaş sanal ortama taşınan yaşamlarımızda radyolar da üzerlerine düşen payı aldılar,radyoculuk internet radyoculuğu ile yepyeni bir  boyut kazandı.Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin radyo onu dinleyen insanların hayatlarında hep özel bir yerde olmuştur.Aslında internetin en az zarar verdiği dallardan biri radyoculuk.Çok da abartmayayım ama teknoloji nimeti internet radyosunun harika bir buluş olduğunu düşünüyorum.Eskiden evlerimizin başköşesinde duran gözbebeğimiz radyolarımız mobil uygulamalar akıllı telefonlar sayesinde artık her yerde bizimle birlikte.Üstelik internet radyosunu sevmenin,birçok avantajı var.

İşte, bunlardan sadece 10 tanesi:

1) Radyo ile uyanır,kahvaltı yapıp,dişlerinizi fırçalar,traş olup,duş alıp hazırlanabilirsiniz.
2) Sokağa mı çıktınız radyoyı dinleyerek yürüyebilir,toplu taşıma aracında radyonuzu açabilirsiniz.Doktorun bekleme  odası  için de aynı şey geçerli.
3) Radyo ile dilediğiniz yerde kitabınızı okuyabilir,ders çalışabilir, radyo eşliğinde yemeğinizi keyifle yersiniz.
4) Siz hiç radyo ile yemek pişirip,toz alıp,temizlik yaptınız mı?Deneyin bakın sonuç mükemmel olacak.
5) Radyo ile dans etmek,spor yapmak,radyo ile  bahçe sulamak,balık tutmak… diğer herkes muhtemelen sıkıcı işler yaparken siz ne  kadar eğleniyorsunuz öyle  değil mi?
6) Radyodan istekte bulunup,isminin anons edilmesini, yada sevdiğin programın başlamasını beklemek çok heyecan vericidir…
7) Radyo ile konuşup,yalnızlığınızı unutabilir dünyanın her noktasına, hatta geçmişe ya da geleceğe yolculuk yapabilirsiniz.
8) Eve gelince internetinizde açık bıraktığınız radyonuz tarafından karşılanmak… işte bu çok özel bir  durum.
9) Teknolojin gelişmesi ile birlikte nerdeyse radyo dinlediğimiz aparatları kulağımızın içine  sokacağız.Her hareket ettiğimizde bozulan frekansın cızırtılarını duymuyoruz artık.Kulaklar bayram ediyor.
10) Bu aralar mahallenizdeki hırsızlık vakaları  mı arttı?Kimin umurunda! Evde yokken radyonuzun sesini ağzına kadar açık bırakıp gittiğiniz için hırsızı çoktan uzaklaştırmışsınız.Yok!bu olmadı,evde kimse  yok,eskidendi o… artık radyoyu evde  bırakıp gidemiyoruz bu biraz demode kaldı)))

Oturup düşündüm de, hem internet radyoculuğu hem de karasal radyoculuk aslında aynı şey. İkisi de hayata bambaşka bir yerden bakıyor.İkisi de samimi,sadık, içten, olduğu gibi… Hangi kılıkta olurlarsa olsunlar sakın vazgeçmeyin radyolarınızdan hatta radyolarınızın sesini biraz daha açın. Haydi,kulaklara kuvvet!

Gaye ÇAĞLAYAN

Benzer Haberler

  • CAN BONOMO'DAN PANDEMİ SONRASI İLK KONSER!
    MüzikCAN BONOMO'DAN PANDEMİ SONRASI İLK KONSER!Can Bonomo, pandemi nedeniyle ara verdiği canlı performanslarına 7 Ağustos Bodrum Antik Tiyatro ve 8 Ağustos Çeşme Açıkhava yaz konserleri kapsamında tekrar başlıyor.
    CAN BONOMO'DAN PANDEMİ SONRASI İLK KONSER!
  • HANDE YENER'DEN SEVENLERİNE MÜJDE
    MüzikHANDE YENER'DEN SEVENLERİNE MÜJDEHande Yener hayranlarının merakla beklediği 20.yılına özel Carpe Diem albümünü iki parçaya böldü.
    HANDE YENER'DEN SEVENLERİNE MÜJDE
  • ZİYNET SALİ’DEN YAZA ÖZEL SİNGLE
    MüzikZİYNET SALİ’DEN YAZA ÖZEL SİNGLEBaşarılı isim Ziynet Sali, 'Kalbim Tatilde' single'ını sevenleriyle buluşturdu.
    ZİYNET SALİ’DEN YAZA ÖZEL SİNGLE
  • KAŞ’TA KLİP!
    MüzikKAŞ’TA KLİP!Soner Arıca’nın geçtiğimiz hafta müzikseverlerle buluşturduğu, söz ve müziği kendisine ait ‘Çözelim Düğümü’ single’ı kliplendi.
    KAŞ’TA KLİP!
  • ‘KİMİSİ ADIMI HATIRLAMAZ, DİNLE HATIRLANIR…’
    Müzik‘KİMİSİ ADIMI HATIRLAMAZ, DİNLE HATIRLANIR…’'Dinle' şarkısıyla 1997 yılında Eurovision’da ülkemizi temsil eden ve üçüncü olan Şebnem Paker yıllar sonra o süreci anlattı.
    ‘KİMİSİ ADIMI HATIRLAMAZ, DİNLE HATIRLANIR…’
  • SEZEN AKSU’DAN SİMGE’YE UĞUR HEDİYESİ
    MüzikSEZEN AKSU’DAN SİMGE’YE UĞUR HEDİYESİPop müziğin başarılı temsilcilerinden Simge, 5 Ağustos’ta gerçekleşmesi planlanan Harbiye konseri öncesi Sezen Aksu’dan uğur hediyesi aldı.
    SEZEN AKSU’DAN SİMGE’YE UĞUR HEDİYESİ
icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?