Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

MARMARA'DA KABUS!

İstanbul ve İzmit'te deniz ile kara iç içe geçerken, fırtına şiddetini arttırıyor!



Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; yarın (Pazartesi) İstanbul, Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Yalova, Çanakkale'nin güney ve doğusu, İzmir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yer çok kuvvetli (21-75mm) sağanak yağış beklendiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şu şekilde:

"Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde, derin alçak basınç merkezi nedeniyle güneyli yönlerden kuvvetli olan fırtınanın ardından, yarın (Pazartesi) İstanbul, Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Yalova, Çanakkale'nin güney ve doğusu, İzmir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yer çok kuvvetli (21-75mm) sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."



Peki lodos ve fırtının vurduğu Marmara illerinde neler yaşandı?

* İstanbul'da etkili olan lodos nedeniyle Maltepe'de bir evin çatısı uçtu. Beşiktaş da ise lodos nedeniyle dev dalgalar oluştu. Lodos, Üsküdar- Harem arasında uzanan sahil yolunu da etkiledi. Kıyıya vuran yüksek dalgalar, yolun su ile dolmasına neden olurken, sahilde yürüyen vatandaşlar ve araç sürücüleri de dalgaların etkisi ile zor anlar yaşadı.



* Kocaeli bölgesinde dün saatteki hızı zaman zaman 50-60 kilometreye kadar çıkan fırtına daha çok Kartepe bölgesinde etkili olurken, bu sabah saatlerinde ise İzmit Körfezi'nin üzeri ile kent merkezinde fırtınanın hızı bir anda 90 kilometreye kadar çıktı. Şiddetli fırtına nedeniyle kent merkezi ile diğer yerleşim yerlerinde bazı binaların çatıları uçtu, ağaçların dalları kırıldı. İzmit'te Yürüyüş Yolu'ndaki asırlık çınar ağaçlarının dallarının da kırılması nedeniyle yol zaman zaman araç trafiğine kapatıldı.



* Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’nde etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle bir çok evin çatısı uçtu, ağaçlar devrildi. Tekirdağ Limanı'nda balıkçılar denize açılamazken, Çorlu’da eğitim uçuşları iptal edildi. Edirne’deki amatör maçlar yaklaşık 62 kilometreyi bulan şiddetli rüzgar nedeniyle ertelendi.



* Sakarya: Lodos, Adapazarı başta olmak üzere ilçelerde de etkili oldu. Arifiye İlçesi'nde bulunan bazı iş yerlerinin çatılarını uçuran lodos, elektrik iletişim hatlarına zarar verince bölgeye elektrik kesildi.

* Bursa'nın İnegöl’de çekicili kamyonu devirdi. Kurtarıcı ile kaldırılmaya çalışılan kamyonun çekici kısmı, lodosun etkisi ile savrularak tarlaya uçtu.



* Yalova’dan Pendik, Yenikapı, Kartal ve Topçular’dan Eskihisar’a yapılan feribot ile arabalı feribot seferleri karşılıklı olarak iptal edildi. Sabah saatleri itibariyle hiçbir seferin yapılamadığı belirtildi.

* Yalova'da dünden bu yana etkili olan şiddetli lodos hayatı olumsuz etkiledi. Lodos nedeniyle binaların çatıları uçtu, ağaçlar devrildi, seralarda da hasar meydana geldi.



* Çanakkale'de kuvvetli lodos yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Gökçeada ve Bozcaada'ya iki günden bu yana deniz ulaşımı yapılamazken, boğazda sadece Çanakkale-Eceabat hattında araba vapuru seferleri güçlükle gerçekleştirilebiliyor.

Benzer Haberler

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?