Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down
icon_player_favorite
JoyTürk
Sopa
Hande Yener

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute
Sopa Hande Yener

JoyTürk
Sopa
Hande Yener
saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

TARKAN MÜZEYYEN SENAR'I ANLATTI

"Şöhret benim canım Müzeyyen Ablamı..."



Tarkan, 8 Şubat’ta hayatını kaybeden Müzeyyen Senar için aylık edebiyat dergisi “Kafa”nın yeni sayısında bir yazı kaleme aldı.

'Kimse Ona Benzemez' başlıklı yazısında ünlü şarkıcı duygularını şöyle ifade etti:

"Müzeyyen Senar hem sesinin kimseye benzemez tınısı ve rengiyle hem yorumculuğundaki ustalığı ve samimiyetiyle Türk sanat müziğinin sönmeyecek nadide bir yıldızıdır. Kendisiyle bir düetimizin olması ve bu eserin ebediyete hatıra kalması ise benim için bir onurdur… Müzeyyen Senar bir ekoldür, bir efsanedir… Tarihe ve kalplere adını altın harflerle yazdırırken bir kadın olarak şöhret yolundaki zorlu mücadelesinde güçlü duruşu, doğrularından taviz vermeyen kişiliği, önüne konulan engellere meydan okuyuşu, birçok konudaki cesareti ve tabuları yıkışı takdire şayandır. Önünde saygıyla eğiliyorum.

Ama o, benim gönlümde kendisini tanıdıktan sonra taht kurdu esas. Bu kadar büyük şöhrete rağmen onun mütevazılığına ve saf kalabilmişliğine vuruldum en çok. Eğer gerçekte kim olduğumuzu unutur ve kibrimize yenilirsek şöhret insanı olumsuz yönde değiştirir ve öz benliğinden uzaklaştırır. Şöhret benim canım Müzeyyen ablamı bırakın değiştirmeyi kendine, özüne daha da yaklaştırmıştı. Bu az görülen ve örnek alınması gereken bir durumdur.

Ben de şöhretle ilgili aynı duygu ve düşüncelerde oldum ve o da bunu hissetti bence. Ve belki de bu yüzden çok kısa sürede kalpten kalbe o sahici bağ kuruluverdi aramızda.

Onu daha yakından tanımak, anılarını dinlemek; ondan hayata, insana dair birçok şey öğrenmek isterdim ama son yıllardaki rahatsızlığı sebebiyle bu maalesef gerçekleşemedi.

Yine de onu ziyaret ettiğim zamanlarda bakışları ve gülüşüyle bana sevgiye ait her duyguyu hissettirdi. Gözleri bana her şeyi anlattı… Ben Müzeyyen ablamı çok sevdim ve onu hiç unutmayacağım.

O şimdi şarkılarıyla yaşamaya devam edecek ve biliyorum, kimse ona benzemeyecek..."

Benzer Haberler

  • BERKAY'IN 300 BİN LİRALIK KOLYESİ!
    MagazinBERKAY'IN 300 BİN LİRALIK KOLYESİ!Ünlü şarkıcı Berkay, altın kolyesinin 300 bin TL olduğunu söyledi.
    BERKAY'IN 300 BİN LİRALIK KOLYESİ!
  • 5.5 AYDA SADECE 1.5 KİLO ALDI!
    Magazin5.5 AYDA SADECE 1.5 KİLO ALDI!Oyuncu Ceyda Ateş, sosyal medya hesabı üzerinden takipçilerinin sorularını yanıtladı.
    5.5 AYDA SADECE 1.5 KİLO ALDI!
  • GUPSE ÖZAY İLE BARIŞ ARDUÇ EVLENİYOR!
    MagazinGUPSE ÖZAY İLE BARIŞ ARDUÇ EVLENİYOR!Uzun süredir aşk yaşayan Gupse Özay-Barış Arduç çifti, bu hafta İzmir'in Çeşme ilçesinde nikah masasına oturacak.
    GUPSE ÖZAY İLE BARIŞ ARDUÇ EVLENİYOR!
  • MERVE BOLUĞUR’DAN YATAK POZU!
    MagazinMERVE BOLUĞUR’DAN YATAK POZU!Oyuncu Merve Boluğur, bir süredir sevgilisiyle birlikte görüldüğü selfie'ler paylaşıyordu..
    MERVE BOLUĞUR’DAN YATAK POZU!
  • İZZET YILDIZHAN İFŞA OLDU!
    MagazinİZZET YILDIZHAN İFŞA OLDU!İzzet Yıldızhan, beğendiği bir sosyal medya fenomenine DM'den mesaj attı.
    İZZET YILDIZHAN İFŞA OLDU!
  • 'TÜM AİLEME AYNI ARABADAN ALDIM'
    Magazin'TÜM AİLEME AYNI ARABADAN ALDIM'Geçtiğimiz ay ailesinin de içinde olduğu araçla trafik kazası geçiren ve ölümden dönen Alişan, "Tüm aileme aynı arabadan aldım. Buse'ye, kendime ve kardeşime aldım. Allah nasip ederse eylül ayında gelecek" dedi.
    'TÜM AİLEME AYNI ARABADAN ALDIM'
icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?