Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

HİÇBİRİ GÜVENLİ DEĞİL!

Ne iOS ne Android...



“FREAK attack” adı verilen güvenlik açığının Kullanıcıları hacker'ların olası saldırılarına karşı korunmasız bıraktığı iddia ediliyor.

Pek çok internet sayfasını etkileyen güvenlik açığını değerlendiren Michigan Üniversitesi bilim insanlarından Zakir Durumeric, Apple'ın web tarayıcısı ve Google'ın Android software'i üzerinde geniş çaplı etkisi olduğunun altını çizdi. Durumeric; bu sorunun Google’ın Chrome tarayıcısında, Microsoft'un tarayıcısında ve Mozilla Firefox'ta bulunmadığını belirtti.

Siber güvenlik uzmanları söz konusu sorunun Amerika Birleşik Devletleri'nin güvenlik politikalarından kaynaklandığı görüşünde. Ulusal güvenliğin korunması adına teknoloji şirketlerine bazı kısıtlamalar getiren ABD, yurtdışına satılan software programlarının düşük güvenlik seviyesine sahip olmasını istiyordu.
Söz konusu politika on yıldan uzun bir süre önce kullanımdan kalksa da bu kısıtlamalar nedeniyle bazı sistemlerin güvenlikleri olması gerekenden daha düşük seviyede bulunuyor.

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcıyı etkilediği tahmin edilen güvenlik açığının hacker'ların dikkatini çekip çekmediği henüz belirlenebilmiş değil.

NTV'de yer alan habere göre; Apple ve Google konuyla ilgili yaptıkları açıklamada sorunu ortadan kaldırmak için harekete geçtiklerini bildirdi. Apple'ın software güncellemesi önümüzdeki hafta kullanıma girecek. Google ise güncellemeyi kullanıcılarının hizmetine sunduğunu duyurdu.

Benzer Haberler

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?