Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

İŞTE EN İDEAL KADIN VE ERKEK!

Bilim dünyası bu sonuca ulaşmak için çok uğraştı!



İnsanoğlunun dış görünüşe takıntısı, bilim insanlarını ilginç araştırmalara sevk ediyor. Bu incelemelerden birine imza atan Kent Üniversitesi’nden Doktor Chris Solomon ve ekibinin 2 aylık çalışması da, en ideal kadın ve erkek yüzleri sonucuyla karşımızda.

İngiliz polisinin suçlu tanımlamada kullandığı robot portre çizim programı EFIT-V PhotoFit kullanılarak gerçekleştirilen projede, toplamda 200 kişinin görüşüne başvuruldu. İlk 100 kişi ideal surat hatlarının belirlenmesi kısmında Solomon ve ekibine fikirlerini sundular. Elde edilen ideal yüz tanımları, bir başka 100 kişilik grup tarafından puanlandı.

Ve ortaya bu sonuçlar çıktı...



Bu arada Chris Solomon, "Bu çalışma İngiltere eksenli yürütüldüğü için genellikle Avrupa insanının zevkini esas alıyor. Afrika veya Asya'da benzeri bir araştırma yapılırsa farklı sonuçlar çıkacağından eminim" dedi.



Araştırmanın bir diğer sonucu da, insanların ünlüler dünyasında yüz hatları itibariyle en çekici bulduğu isimler oldu. Kadınlarda Natalie Portman, erkeklerde David Gandy bu yarışın galibi oldular.


Benzer Haberler

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?