Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

SİZ DEĞİL, GOOGLE ZEKİ!

Yeni araştırmaya göre, 'aradığımız zekaya Google'da ulaşılamıyor'!



Bir şeyi merak mı ettiniz hemen Google'layın! Ne, nerede, ne zaman, nasıl, neden, kim, kiminle... Her şeyin cevabı Google'da! Çok şey biliyorum diye boşuna kendinizi kandırmayın! Çünkü araştırmacılar uyarıyor: İnternetteki arama motorları nedeniyle kendimizi olduğumuzdan daha zeki sanıyoruz...

Yale Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden araştırmacılara göre, internette arama yapma imkanları insanların kendilerini aslında olduklarından daha zeki sanmalarına neden oluyor.

Araştırma ekibinden Matthew Fisher “İnternet, istediğiniz her türlü soruyu sorabildiğimiz ve dünyanın bilgisinin parmak uçlarımızda olduğu çok güçlü bir mecra” diyor ve ekliyor: “Bu kaynak sayesinde kendi bilgi dağarcığımız hakkında yanılmak çok kolay hale geliyor.”

Amerikan Psikoloji Derneği tarafından yayımlanan dokuz ayrı deneye, sayıları 152 ile 302 arasında değişen katılımcılar katıldı. Her bir deney farklı katılımcılarla yürütüldü.

Bu deneylerde, internet kaynaklarına erişebilen katılımcı grubun kendilerini, online araştırma yapamayan kontrol grubundan daha bilgili olarak tanımladıkları görüldü.

Katılımcıların ayrıca; internette araştırma yaptıktan sonra beyinlerinin, eski usul araştırma yapan kontrol grubundakilerden daha aktif olduğunu düşündükleri görüldü. 

Benzer Haberler

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?