Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

KİM DEMİŞ PARA SAADET GETİRMİYOR DİYE!

Mutluluğun sırrı, her şeyin ikişer adet olmasında gizliymiş!



Evet, tuhaf değil mi? Bir ev ya da araba sahibi olmak bile ekonomik statüler nedeniyle bu kadar zorken, evliliklerin en büyük mutluluk kaynağı her şeyden ikişer adet olmasına bağlıymış! Yeni yapılan bir araştırmaya göre, iki araba, kendi özel tuvaletleri, özel televizyonları gibi şeylere sahip olan çiftler daha mutluymuş ve evlilikleri daha sağlam ilerliyormuş!

‘Eşinizi Nasıl Baştan Çıkarırsınız?’ adlı kitapta geçiyor bu bilgiler. İki bin İngiliz çift arasında düzenlenen anketle ‘mutlu evliliğin formülüne’ ulaşılmaya çalışıyor ve araştırma sonuçları da bu kitapta toplanıyor.

Kitapta mutlu evliliğin sırrı olarak katılımcı cevaplarına göre 50 madde sıralanıyor. Seks yapmak kendine bu listede ancak 20’nci sırada yer buluyor ama iki televizyon gibi kişiselleşmiş eşyaların olması daha üst sıralarda yer alıyor.

Eşlerin birbirlerinin arkadaşları ve aileleriyle iyi anlaşmaları, Facebook’ta eski sevgilileriyle arkadaş olmamaları, ayrı banka hesaplarına sahip olmaları gibi ‘şartlar’ da listenin üst sıralarında kendine yer bulan maddeler.

Kitabın yazarı Andy Gibney, “Güven, uzlaşmak ve dürüstlük genellikle bir evlilikteki en önemli şeyler olarak görülür ama pek çok insana göre çözüm bu kadar da basit değil. Modern dünyada evlilikler yeni teknolojiye karşı da bir mücadele yürütmek zorunda. Farklı televizyon programı tercihleri ya da bilgisayar, tablet ya da mobil telefonlarda çok fazla vakit geçirmek gibi gündelik durumlar çiftler arasında sorun olabiliyor. Sürpriz hediye, dışarıda özel bir gece ya da birlikte kaliteli zaman geçirmek gibi romantik tercihler de ayrıca önemli” diyor.

Sonra da diyorlar ki 'para saadet getirmez'. Ama bu listenin de sonuçları gösteriyor ki, mutlu bir evlilik için en azından basit ve sade de olsa bazı şeyleri çiftleyebilecek kadar kazanıyor olmak gerekiyor...

Benzer Haberler

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?