Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

KÖR KALABİLMEK İÇİN GÖZLERİNE LAVABO AÇACAĞI DAMLATTI

Ve şimdi hiç olmadığı kadar mutlu!

Amerika - Kuzey Carolina’da yaşayan Jewel Shuping, sahip olduğu psikolojik  rahatsızlık vücut bütünlüğüne ilişkin kimlik bozukluğu (Body Integrity Identity Disorder - BIID) sebebiyle, gözlerine lavabo aç damlattırarak –isteyerek- kör kaldı.

Body Integrity Identity Disorder, fiziksel olarak herhangi bir engeli olmayan insanların, engelli olmak için istek duymalarına sebep olan bir hastalık. Hastaların fiziksel formlarının, görüntülerine uymadıklarını düşünmelerine sebep olan vücut bütünlüğüne ilişkin kimlik bozukluğu, Shuping’de görme yetisinden yoksun olma isteği olarak baş göstermiş.

30 yaşındaki Shuping, "3 yaşımdan itibaren böyle olmam gerektiğine inanıyorum. Bence ben doğuştan kör olmalıydım. İnsanlara bunu söylediğimde delirmiş olduğumu düşünüyorlardı ama ben deli değilim. Ben hastayım" dedi.

Radikal'de yer alan habere göre Jewel Shuping henüz üç yaşındayken, karanlık koridorlarda kendi başına yürümeye çalışırmış. Altı yaşındayken kör olma fikrinin onu rahatlattığını hissettiğini söyleyen Shping, uzun süre güneşe bakmanın gözlerine zarar verebileceğini öğrendikten sonra görme yetisini kaybedebilmek umuduyla gözlerini kırpmadan güneşe bakmaya başlamış. Shuping, 18 yaşına geldiğinde görme yetisinde herhangi bir bozukluk ya da azalma olmamasına rağmen koyu camlı güneş gözlükleri ve bir baston kullanarak, görme engelliymiş gibi davranıyormuş.

Shuping, engellilerin okumak için kullandığı Braille alfabesini öğrenmesi takip etmiş ve 20 yaşına geldiğinde Braille alfabesini akıcı şekilde okuyabiliyormuş.

Benzer Haberler

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?