Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

FOTOĞRAF ÇEKME RESİM ÇİZ!

Amsterdam'daki Rijksmuseum'dan çağrı var: "Eserlerin tadını çıkarmak için gördüklerinizi bir kağıda çizin!"



Amsterdam'daki ulusal müze Rijksmuseum, ziyaretçilerin cep telefonları ve kameralarıyla fotoğraf çekmeyi bırakıp, gerçekten sergilenen eserlerle ilgilenmelerini sağlamak için yeni bir yola başvurdu. Müze yönetimi, ziyaretçilerden kameralarını evde bırakmayı ve müzedeki eserleri bir kağıda çizmelerini istedi.

Müze içeride fotoğraf çekilmesini yasaklamış değil. Web sitesinden yapılan duyuruda, mobil telefonlar ve kayıt cihazlarıyla çevrildiğimiz günümüz dünyasında, müze ziyaretlerinin de pasif deneyimlere dönüştüğü anımsatıldı: "Ziyaretçilerin dikkati çok kolay bir şekilde dağılıyor ve çoğu kez içerideki güzelliği tam olarak deneyimleyemiyorlar. Rijksmuseum olarak ziyaretçilerimizin çizim yapmalarını istiyor ve böylece onların sanatın ve tarihin güzelliğini keşfedip tadını çıkarmalarına yardımcı olmak istiyoruz."

Müzenin açıklaması "Resim yapma yeteneğinizin olması gerekmiyor, zira önemli olan ortaya çıkacak olan çizim değil, o süreçte sizin çizmek istediğiniz eseri incelemeniz" sözleriyle devam ediyor.

Müze bu amaçla ekimin son haftası bir de 'Büyük Çizim' etkinliği organize ederek içerideki eserlerin çizimini yapmak isteye ziyaretçilerine defter-kalem dağıttı.


Benzer Haberler

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?