Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

JoyTürk
saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

JÜRİ BÜYÜK ÖDÜLÜ ABLUKA'NIN!

Asya'nın Oscar'larına Türk filmleri damga vurdu.



Asya’nın Oscarları olarak kabul edilen 9. Asya Pasifik Film Ödülleri’ne (APSA) Türk filmleri damga vurdu. Emin Alper'in Abluka'sı Jüri Büyük Ödülü’ne layık görülürken, Senem Tüzen'in Ana Yurdu En İyi Senaryo Ödülü'nü kazandı.

Venedik Film Festivali’nden Jüri Özel Ödülü, Adana Altın Koza’dan da En İyi Film ve Halk Jürisi dahil toplam 5 ödülle dönen Emin Alper'in son filmi Abluka 9. Asya Pasifik Film Ödülleri’nde Jüri Büyük Ödülü’nü kazandı.



Son olarak 6. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ve SİYAD ödüllerini kazanan Abluka 6 Kasım’da Türkiye’deki sinemaseverlerle buluştu. Halen vizyonda olan film festival yolculuğuna 27 Kasım-6 Aralık tarihlerinde Belgrat'ta Auteur Film Festivali'nde ve 12-19 Aralık tarihlerinde Fransa'da Les Arcs Avrupa Filmleri Festivali'nde gösterilecek.

Ana Yurdu'na en iyi senaryo ödülü

Dünya prömiyerini Venedik Uluslararası Film Festivali’nde yapan ve Adana Altın Koza Film Festivali’nde 5 ödül birden kazanan Ana Yurdu ise APSA'da En İyi Senaryo Ödülü’nün sahibi oldu. Avustrulya’da gerçekleştirilen törende ödülü Senem Tüzen adına filmin yapımcılarından Olena Yershova aldı.



Ana Yurdu son olarak Avrupa’nın en prestijli film festivallerinden 31. Varşova Film Festivali’nde FIPRESCI (Uluslararası Sinema Yazarları Federasyonu) Ödülü’nü kazanmış ve  NETPAC (Asya Filmleri Teşvik Ağı) jürisi tarafından En İyi Asya Filmi seçilmişti.

Film festival yolculuğuna 30 Kasım-6 Aralık tarihlerinde 16. Tiflis Uluslararası Film Festivali’nde yarışma bölümü ve 4-7 Aralık Vancouver Türk Filmleri Festivali ile devam edecek.

Benzer Haberler

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?