Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

saniye sonra kapanacak.

Ekin Erman

EKİN ERMAN

Ekin Erman

Heykel sanatının usta isimlerinden Ekin Erman 1959 yılında doğdu. 1976 yılında Gorbon Işıl Seramik Fabrikası sanat seramiği bölümüne girdi. 1981 yılında Bursa Beşevler köyünde seramik atölyesini açtı. Heykeltıraş Hüseyin Gezer ile anıt çalışmaları yapan Ekin Erman,1985-86 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi’nde misafir öğrenci olarak okudu. 1986-87 yılında birincilikle girdiği Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi heykel bölümünü 1991 yılında birincilikle bitirdi .

1991 yılından itibaren İzmir’de ve çeşitli illerde birçok anıta imza atan sanatçı 2001'de "Yol Kenarı", 2003'te "Ninni", 2007’de “Toprağın Sesi”, 2012’de “Bütünlüksüz “adlı kişisel sergilerini gerçekleştirdi. 1985 yılından beri fotoğraf sanatıyla da uğraşan Ekin Erman, birçok karma fotoğraf sergisine katılmıştır. “Ninni” sergisinden sonra video ve kısa filmle de ilgilenmeye başlayan sanatçının “Ninni” adlı video performansı 2005 yılında Romanya da düzenlenen Art Aiud Uluslararası Fotoğraf Festivali’nin video bölümünde en başarılı video seçildi.

1993-98 yılları arasında Dokuz Eylül üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi heykel bölümünde, 1991-2005 yılları arasında Karşıyaka Belediyesi sosyal hizmetler biriminde, 2006-2015 yılları arasında İzmir Özel Gelişim Koleji sanat danışmanlığı ve sanat eğitmenliği yapan Ekin Erman, 1996 yılından beri İzmir Kaklıç köyündeki atölyesinde heykel çalışmalarına devam etmektedir.

Yalnızca heykelle değil; resim, fotoğraf, edebiyat ve müzik gibi sanatın farklı dallarıyla da ilgilenen Ekin Erman’ın kendi için yaptığı ve yakın çevresine izlettiği çok sayıda kısa filmi, “İki Sokak Sonra Deniz” isminde şiirler ve öykülerin bulunduğu bir kitabı vardır.

ŞU AN ÇALAN SANATÇILAR

  • Süper FM
    Süper FMSüper FM
  • Disturbed
    Metro FMDisturbed
  • Merve Özbey
    JoyTürkMerve Özbey
  • Gökben
    RetroTurkGökben
    icon_go
  • Borusan Klasik
    Borusan KlasikBorusan Klasik
  • Ronnie Foster
    JoyJazzRonnie Foster
icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?