Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

saniye sonra kapanacak.

Esra Pehlivanlı

ESRA PEHLİVANLI

Esra Pehlivanlı - Viyola Sanatçısı

1977 yılında Ankara’da doğdu. Viyola eğitimine H.Ü. Ankara Devlet Konservatuarı’nda başladı. Koninklijk Conservatorium Gent’de (Belçika) ve Conservatorium Maastricht’de (Hollanda), maestro Mikhail KUGEL’ ın yüksek lisans ve solistlik sınıflarını üstün derece ile bitirdi.

Esra Pehlivanlı, bugüne kadar katıldığı uluslararası yarışmalarda birçok ödül kazandı. Bunların arasında; V. Krzyzstof Penderecki International Music Competition, Torneo Internazionale di Musica Competition, Jur Naessens Music Award, International Premio Valentino Bucchi Viola Competition’da birincilik ödülü ve aynı zamanda İtalya Cumhurbaşkanlığı makamı adına verilen bir onur madalyasına layık görüldü. Pehlivanlı’ya son olarak 2013 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde “Yılın Yaylı Çalgılar Yorumcusu” ödülü verildi.

Sanatçı barok müzikten günümüz müziğine kadar uzanan, farklı dönem ve stilleri kapsayan geniş bir repertuara sahiptir. Viyola literatüründe bulunan bütün başyapıtları seslendirmekle beraber, günümüz müziğine de büyük ilgi duymaktadır. Besteciler ile birlikte, viyola repertuarına yeni eserlerin kazandırılması ve bunların seslendirilmesi için yoğun çalışmalar yapmaktadır. Pehlivanlı’ya itafen 80’ın üzerinde eser yazılmıştır. Ivo Petric, Roderik De Man, Guus Janssen, Klaas De Vries, Chiel Meijering, Bruno Strobl, Nico Huijbregts, Gerard Beljon, Sinta Wullur, Frank Zabel, Arnoud Noordegraaf, Anne La Berge genç Türk bestecilerinden Selim Doğru, Yiğit Kolat, Mehmet Can Özer, Gökçe Altay, Hakan Toker, Tolga Özdemir tarafından yazılan eserler bunlardan birkaçıdır.
Esra Pehlivanlı, Türkiye, Belçika, Hollanda, Almanya, Fransa, Polonya, Danimarka, İtalya, Avusturya, Luxembourg, Slovenya, Irlanda, Venezuela ve Çin’de çok sayıda konserler vermiştir. Heiko Mathias Förster, Emil Tabakov, Marek Pijarowski, Raoul Gruneis, Patrick Souillot, Rengim Gökmen, Ibrahim Yazici, Burak Tüzün gibi seflerle, Neue Philharmonie Westfalen, Bilkent Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasi, Istanbul, Izmir, Bursa Devlet Senfoni Orkestralari, Anadolu Senfoni ve Eskisehir Belediyesi Senfoni Orkestralari ile konserler veren Esra Pehlivanlı, Robeco Zomerconcerten, Grachtenfestival, 4. International Chamber Music Festival Utrecht, Festival Classique Den Haag, Kamermuziekfestival Hoorn, Schleswig-Holstein Musik Festival, Dortmund Mommenta Festival, Mommenta Münsterland Festival, Kölner Musiknacht, Ljubljana Festival, Festival Latino Americano de Música , Music For Galway, Ensemblia Festival, Uluslararası Ankara Müzik Festivali, Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ ne katılmış ve Concertzender, AVRO, RTL, Nederland 1, Radio 4, Deutschland Rundfunk, ATV, NTV, TRT için radyo & televizyon kayıtları yapmıştır.

2010’da Alman CC ClassicClips firması tarafından Esra Pehlivanlı & Marko Kassl’dan oluşan viyola & akordiyon ikilisi Duo MARES’e itafen yazılan eserlerin bir araya getirildiği ve bunların dünyadaki ilk kayıtları olan Volume Nuevo isimli albüm, ardından 2011’de piyanist Anastasia Safonova ile Kadının Gücü isimli albüm, A.K. Müzik etiketiyle piyasaya sunulmuştur. 2012’de ÇAĞSAV firmasi tarafindan kayida alinip satışa sunulan Duo MARES’in ikinci albümü Tınıların Zenginliği, Türk bestecilerinin eserlerinden oluşur. Pehlivanli’nin üyesi oldugu Ensemble Black Pencil ile 2014’de yine CC ClassicClips firması tarafindan BUFFONI albümü, 2017’de GWK Records’dan KAISEKI ve 2018 yilinda ise VisiSonor Records’dan LA VOLTA albümü piyasaya sunulmustur.

Halen Hollanda’da yaşayan sanatçı, kariyerine solo ve oda müziği konserleri vererek devam etmektedir. Geçmişin başyapıtlarını yorumlamak ve viyola repertuarını yeni eserler ile genişletmek, müzik dili ile farklı kültürleri bir araya getirerek iletişim kurmak Esra Pehlivanlı' nın sanatsal portresini oluşturmaktadır.

Esra Pehlivanlı Albümleri

ŞU AN ÇALAN SANATÇILAR

  • Merve Özbey
    Süper FMMerve Özbey
    icon_go
  • Isabel LaRosa
    Metro FMIsabel LaRosa
  • Blank And Jones
    Joy FMBlank And Jones
  • Mavi Gri
    JoyTürkMavi Gri
  • İlhan İrem
    RetroTurkİlhan İrem
    icon_go
  • Levent Yüksel
    JoyTurk AkustikLevent Yüksel
    icon_go
icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?