Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

saniye sonra kapanacak.

Mert Yeşilmenderes

MERT YEŞİLMENDERES

Mert Yeşilmenderes - Türk Piyanist

1994 yılında İstanbul'da doğan Mert Yeşilmenderes, piyano eğitimine özel olarak Tenzile Selçuk ile başladı. İlk konserini birkaç ay sonra Mayıs 2007’de 2. Pera Piyano Festivali'nde verdi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı sınavlarına
Renan Koen, Ali Darmar ve Zeynep Yamantürk ile hazırlandı. Konservatuvar eğitiminin ilk beş yılında Prof. Ece Demirci ile piyano, Prof. Metin Ülkü ve İris Şentürker ile oda müziği çalıştı. Daha sonra çalışmalarına, lisans mezuniyetine dek Prof. Selen Bucak’ın öğrencisi olarak devam etti.

Misha Dacic, Julian Gorus, Ilya Itin, Peter Katin, Lilya Zilberstein, Muza Rubackyte, Gülsin Onay, Ragna Schirmer, Johann Schmidt, Stephane Blet, Gilead Mishory ve Hüseyin Sermet gibi piyanistlerin ustalık sınıflarına katıldı. Almanya'nın Uelzen kentinde düzenlenen 7. Uluslararası Lüneburger Heide Yaz Müzik Akademisi'nde Prof. Markus Groh ve Wratislavia Oda Orkestrası ile çalıştı. Burada Ahmed Adnan Saygun’un “Sonatin”ini seslendirerek, bu kentte ilk kez bir Türk eseri icra etmiş oldu. Almanya'da bunlardan başka Münih’te Prof. Ewa Kupiec ve Berlin’de Prof. Birgitta Wollenweber ile de özel olarak çalışma şansı elde etti.

Bugüne kadar İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Eskişehir, Kapadokya ve Adıyaman gibi şehirlerimizde ve Kuzey Almanya’nın belli başlı kentlerinde solo ve oda müziği konserleri verdi. 2016 yılında 1. Uluslararası Adıyaman Arsemia Müzik Festivali kapsamında, Adıyaman'da ilk halka açık piyano resitalini gerçekleştirdi. Aralık 2015'te ise Devlet Sanatçısı piyanist Gülsin Onay ile birlikte, Akbank Sanat'ın “Ustalar ve Öğrencileri” serisinin kapanış konserini gerçekleştirdi. Mayıs 2019’da Lübeck’te gerçekleştirilen Almanya’nın köklü festivallerinden “Brahms Festivali”nde verdiği konser büyük övgüler aldı.

2015 yılında 1. Ahmed Adnan Saygun Müzik Festivali - İzmir Piyano Yarışması'nda, "En İyi Saygun Yorumcusu Özel Ödülü"ne, 2016 yılında ise 10. Uluslararası Pera Piyano Yarışması'nda ise, "Mansiyon Ödülü"ne layık görüldü.

Haziran 2016'da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı lisans devresinden mezun olan Mert Yeşilmenderes, ikinci lisans eğitimini de Haziran 2019’da Lübeck Müzik Yüksekokulu’nda Prof. Konstanze Eickhorst’un öğrencisi olarak tamamladı. Halen çalışmalarına Türkiye’de özel olarak Devlet Sanatçısı piyanist Gülsin Onay ve Yüksek Lisans eğitimine yine Almanya’da Lübeck Müzik Yüksekokulu’nda Prof. Konstanze Eickhorst’un sınıfında devam etmektedir.

ŞU AN ÇALAN SANATÇILAR

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?