Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

saniye sonra kapanacak.

Suat Arıkan

SUAT ARIKAN

Suat Arıkan, Türk opera sanatçısı, bas-bariton.

Lise öğreniminden sonra Ankara Devlet Konservatuarı şan bölümüne girdi. 1981 yılında - sınıf atlayarak -Cemil Sökmen'in sınıfından pekiyi dereceyle mezun oldu ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde solist sanatçı olarak göreve başladı. Şan çalışmalarını Dan Iordacescu, Daniel Ferro, Leyla Gencer ve Licinio Montefusco ile sürdürdü. Yurtiçi ve yurtdışında birçok konser ve opera temsilleri gerçekleştiren sanatçının 17. yüzyıldan günümüze uzanan zengin bir repertuarı vardır.

1983 yılında; İstanbul Devlet Konservatuarı' nın düzenlediği Ulusal Şan Yarışması'nda ikincilik ödülü, en başarılı bas sesine verilen Mustafa İktu Özel Ödülü, Türk eserlerini yorumlamadaki başarısından dolayı Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Özel Ödülü,

1984 yılında; İtalya'nın Treviso kentinde yapılan La Boheme Yarışması'nda Rovigo Tiyatrosu Özel Ödülü,

1985 yılında; İtalya'nın Cagliari kentinde Uluslararası Şan Yarışması'nda baslar arasında üçüncülük ödülü,

1987 yılında; İtalya'nın Treviso kentinde yapılan Rigoletto Yarışması'nda birincilik ödülü kazanarak çeşitli kentlerde temsiller ve konserler vermiştir.

1992 yılında; Güney Afrika Cumhuriyetinden aldığı davetle Cape Town Nico Malan Tiyatrosu'nda Don Giovanni operasındaki Leporello rolünü birçok kez büyük bir başarıyla yorumlamıştır.

1993 yılında; Almış olduğu Bilgi-Görgü bursuyla İtalya, Hollanda ve Almanya'da çeşitli araştırmalar yapmış, konserler vermiştir.

2000 yılında; İtalya'nın Montepulciano kentinde yapılan 25. Uluslararası Opera Festivali'nde İtalya'da bir Türk operasındaki Selim rolünü ve Sihirli Flüt operasındaki Sarastro rolünü birçok kez yorumlamıştır.

2001-2002-2003 yıllarında; İtalya'nın Milano kentindeki AS.LI.CO Uluslararası Şan Yarışması ve Arnavutluk'un Tiran kentindeki Marija Kraja Uluslararası Şan Yarışması'nın jüri üyeliğine seçilmiştir.

Opera sanatı üzerine dergilerde köşe yazarlığı ve çeşitli radyo programları yapan sanatçı, solistlik çalışmalarının yanı sıra 2002-2003 sezonunda Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmenliği görevini üstlenmiştir. Arıkan, 2003-2004 ve 2004-2005 sezonlarında İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmenliği görevini yürütmüştür. Sanatçı, 2007-2014 yılları arasında da bu görevi sürdürmüştür. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda öğretim görevlisi olarak şan dersi veren sanatçı, ayrıca; opera sanatına verdiği katkılar nedeniyle, İtalya Cumhurbaşkanı Ciampi tarafından Şövalyelik Nişanı'yla ödüllendirilmiştir.

Sanatçının repertuarından, ilk akla gelen eserler; Sevil Berberi, II.Mehmet, İtalya'da Bir Türk, La Sonnambula, Attila, Macbeth, Otello, Il Trovatore, Don Carlos, Aida, Nabucco, Rigoletto, Messa da Requiem,Turandot, Tosca, La Boheme, Salome, Beethoven 9.Senfoni, Figaro'nun Düğünü, Don Giovanni, Mozart ve Salieri, Sihirli Flüt, Hoffmann'ın Masalları, Carmen, IV.Murat, Evita, Kiss me Kate sayılabilir...

Sanatçı, opera sanatı dışında resim ve fotoğraf çalışmaları da yapmakta ve sergiler açmaktadır.

ŞU AN ÇALAN SANATÇILAR

  • Tarkan
    Süper FMTarkan
    icon_go
  • Tate McRae
    Metro FMTate McRae
  • Lauren Jauregui
    Joy FMLauren Jauregui
    icon_go
  • Emir Can İğrek
    JoyTürkEmir Can İğrek
  • Şehrazat
    RetroTurkŞehrazat
    icon_go
  • Soner Arıca
    JoyTurk AkustikSoner Arıca
icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?