Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

JoyTürk
saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

SOSYAL MEDYAYI SARAN YENİ AKIM!

Sosyal medya şimdi de 'testisini tutarak poz veren' erkekleri konuşuyor.



Nasıl ve nereden anlatmaya başlasak? Aslında her şey, Amyotrofik lateral skleroz (ALS) hastalarına destek vermek ve bağış toplamak amacıyla, daha dikkat çekici olacağı için başlatılan bir çeşit iddia ile başladı.

'Ice Bucket Challenge' (Buz Kovası İddiası) kampanyasına katılan ve meydan okunan herkes, ilk başta ya bir kova buzlu suyu başından aşağı döküyor ya da bağışta bulunuyordu. Bir süre sonra ise iş eğlenceye döndü ve bir çok ünlü hem buzlu suyla duş aldı hem de bağış yaptı.

Türkiye'den de çok fazla ünlü ismin katıldığı bu kampanyada, kısa sürede 80 milyon dolar gibi bir bağış edilince, bu diğer kampanyalar için de farkındalık yaratan bir duruma dönüştü.



Önce Japonya’da dokuz porno yıldızı, 30 Ağustos Cumartesi günü ‘Stop! AIDS’ kampanyasına para toplamak üzere göğüslerini halka açtı ve iyi bir amaç uğruna bağış karşılığında katılımcılara göğüslerini avuçlama seçeneği sundu.



Sonra iş insani ve politik başka bir mecra için, Gazze için bir kampanyaya dönüştü. Filistinli bir gazetecinin başlattığı  #RemainsBucketChallenge ile insanlar kafalarından aşağı bir kova kum dökerek İsrail'in Gazze politikasını protesto etmeye ve Gazze için yardım toplamaya başladı.



Ve son olarak da, çok ilginç bir şekilde, sosyal medyada testislerini tutarak poz veren erkekler türedi. Check One Two adındaki İngiliz kuruluşu, prostat kanseri hakkında erkekleri biliçlendirmek ve her yaştan erkeğin deneyimleyebileceği bu tehlikeye dikkat çekmek amacıyla #feelingnuts isimli bir akım başlattı.

Erkeklerin testislerini tutarak poz verdiği kampanyaya Ricky Gervais, Will Arnett ve Union J gibi isimler katıldı.

Kadınlar da bu kampanyaya ciddi destek sunuyor.



Bakalım bu kampanyanın etkileri nasıl olacak?

Benzer Haberler

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?