Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

YENİ TÜR KEŞFİNDE REKOR!

8200 Metre sınırını zorlayan balık türüyle tanışın.

Okyanus derinliklerinde yaşayan canlıların büyük bir yüzdesinin hala keşfedilmediğini bilirsiniz. O karanlık sular insanoğlunu hem korkutur hem de büyüler. Bazı limitler de bu büyüleyici etkinin sayesinde aşılır. Aynen yeni bulunan, en derinin de derininde yaşayan bu balık türünde olduğu gibi…


Efsanelerde anlatıldığı gibi bir canavara pek benzemeyen bu tür hafif ürkütücü, saydam bir yaratık.

En derini 2008 yılında 500 metreye inerek gören bilim insanları, inanılmaz bir sıçramayla Mariana Çukuru’nda bu sefer 8143 metre derinliği gördü. Pasifik Okyanusu’ndaki Mariana Çukuru, 11 kilometrelik derinliğiyle dünyanın en yaşlı okyanus dibi olarak biliniyor ve yeni türler için bilim insanlarını en fazla meraklandıran noktalardan biri.



Çukurun 8 kilometrelik kısmında dibe yerleşen kamerada yüzen dev kabuklulara da şahit olan Aberdeen Üniversiteli araştırmacılar yeni tür için “Daha önce gördüğümüz ve bildiğimiz hiçbir şeye benzemiyor” açıklamasını yaptı.

Henüz derinlemesine araştırması tamamlanıp bir isim konulamayan canlının bir deniz salyangozu türü olduğuna inanılıyor. Saydamlığı ve hassas yapısı sayesinde karaciğerine kadar görülebilen bu tür, normalde balıklar için kabul edilen maksimum yaşam derinliği olan 8200 metreyi zorlayabilecek kadar da güçlü. 

Benzer Haberler

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?