Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down
icon_player_favorite
JoyTürk
Ben Gibi (Akustik)
Goksel Ipekci

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute
Ben Gibi (Akustik) Goksel Ipekci

JoyTürk
Ben Gibi (Akustik)
Goksel Ipekci
saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

CECİL'İN KATİLİ BULUNDU!

Kimliği açıklanan aslan katili şu an gerçek anlamda cehennemi yaşıyor.



Zimbabve'de safariye çıkıp Afrika'nın en büyük ve en güzel sembollerinden birini vahşice katleden caninin kimliği belirlendi. Amerikalı bir diş hekimi olan Walter James Palmer, Zimbabve Turizm İdaresi'nin tweet'inde açıkça suçlu olarak gösterildi. Yetkililer avın tamamen yasa dışı olduğuna da dikkat çekti.
Walter Palmer'ın koruma altında bulunan ve birçok araştırma projesinin konusu olan Cecil'i sırf zevk için öldürdüğü ortaya çıktı. Kimliğinin ifşa edilmesiyle profesyonel avcı olduğu belirlenen Palmer, 2015 yılında hala bir spor olarak görülen avcılıkta lisansı bulunan biri olarak, daha önce çıktığı birçok safaride onlarca farklı güzelliği çeşitli yöntemlerle öldürmüş. 


Walter J. Palmer, önde.

Amerika'nın Minnesota eyaletinde bir kliniği bulunan Palmer'a ulaşmaya çalışan yayın organları ve tepkili halk, kapıları pencereleri kilitleyip kaçan, telefonlara çıkmayan Palmer ve kliniğine sosyal medyada cehennemi yaşatmaya başladı. Kliniğin Facebook sayfasında alakalı alakasız, eski yeni bütün gönderi ve fotoğrafların altına binlerce öfkeli ve tehdit içerikli yorumlar yazıldı. Çığ gibi büyüyen tepkiler karşısında çareyi sayfayı kapatmakta bulan Palmer, bu işten o kadar da kolay kurtulamadı.
Yerel dükkanlarla ilgili yorum ve eleştirilerin bulunduğu, Amerika'da yaygın olarak kullanılan Yelp üzerinde hesabı bulunan klinik, orada da yerle bir edildi. Yorumların en üste çıkması için önce 5 yıldız verip, ardından klinik ve diş hekimiyle ilgili zehir zemberek yorumlar paylaşan kullanıcılar Palmer'ın kariyerini 24 saat dolmadan yerle bir etti. Afrika'ya düzenli olarak seyahat edip, bu seyahatlerinde avlara katılabilen ve bir canlıyı yatak odasında sergileyebilmek için safari yetkililerine kolayca 55 bin dolar verebilen Palmer, bir canlı hayatından alenen üstün tuttuğu güç ve parayı da çok kısa bir sürede kaybetti.



İnternetin bir kez daha ne kadar muhteşem bir yer olduğunu herkese gösteren Palmer, yarım ağızla ve avukatı üzerinden bildirdiği "pişmanlığını," avlar ve Afrika'daki hayvanlarla ilgili bariz bilgisine rağmen "Cecil'in önemli bir hayvan olduğunu bilmiyordum" diyerek, tanınmayan bir hayvanı öldürebilmesi gayet uygunmuş gibi yaptığı mide bulandırıcı savunmasını ve zamanında gururla paylaştığı bu "güç simgesi" fotoğrafları ardında bırakarak, sadece avukatı ve sözcüleri araılığıyla ulaşılabilen bir hayalete dönüştü. 


Tatar yayıyla vurulduktan sonra 40 saat beklenip, tüfekle tamamen öldürülen; ardından dersi yüzülüp kafası kesilen Cecil'in katilinin  adil bir şekilde yargılanması adına bir imza kampanyası da başlatıldı. 500 bin imza hedefi bulunan kampanya şimdilik 300 bin civarı imzaya sahip olsa da dünyanın dört bir yanından yağan destekle kısa sürede hedefe ulaşılması bekleniyor.

Benzer Haberler

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?