Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

JoyTürk
saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

TOLSTOY'UN KEMİKLERİ SIZLADI

'Savaş ve Barış'ın abartılı dizi uyarlaması yerden yere vuruldu!



İngiliz televizyon kanalı BBC, Rus yazar Lev Tolstoy’un dünya edebiyatının en önemli eserleri arasında sayılan Savaş ve Barış romanını diziye uyarladı. Ancak sahnelerin aslına uymayan şekilde abartılması eleştirilere neden oldu. Örneğin romanda karmaşık bir ilişki yaşayan iki kardeş, dizide ensest ilişki içerisinde gösterildi. Hatta diziye kardeşlerin cinsel ilişkiye girdiğini gösteren bir sahne de eklendi.



Filmi diziye uyarlayan senarist Andrew Davies, dizide belli miktarda çıplaklık olduğunu söyledi. Televizyon kanalı BBC ise, romanda var olmayan cinsel sahnelerle reyting peşine düşmekle suçlanıyor. Senaristin 1300 sayfalık romanı "ilk kez BBC’nin kendisinden eseri senaryoya çevirmesini istediği zaman okuduğunu" söylemesi ise şaşkınlık yarattı.

Tolstoy uzmanı Andrew Kaufman, kardeşleri yatakta gösteren sahnenin kitapta olmadığını söyledi. Kaufman, “Metinde bunun için bir gerekçelendirme yok. İçinde böyle bir durum yer almıyor. Bence 19. yüzyılda yazılmış bir romana 21. yüzyılın perspektifini koyuyorlar” dedi.



Rusya, Litvanya ve Letonya’da çekilen dizinin kadın başrol oyuncusu Lily James. Downton Abbey ile adını duyuran aktrise geçen yılın büyük ses getiren ve "En İyi Film" Oscar’ını kucaklayan 12 Yıllık Esaret filminin aktörlerinden Paul Dano eşlik ediyor.

Tarihçi Simon Schama ise “Kardeşlerin karışık bir ilişkilerinin olduğu doğru. Fakat gereksiz bir yatak sahnesi fikri tamamen uygunsuz” dedi. Cambridge Üniversitesi’nde görevli tarihçi Dominic Lieven, romanın geçtiği St. Petersburg kentinde yaşayan genç aristokratların o dönemde açık cinsel yaşama sahip olduğunu, ancak ensest ilişkinin kabul görmediğini söyledi.

Benzer Haberler

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?