Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute
Raf Deeperise
Tenime yazılmışsın
Elimden ne gelir
İçime kazınmışsın
Beynim
Kalbime yenilir

Çıkmadın aklımdan bir gün
Yüzün hep gözümün ucunda
Kendini bi duvar gibi
Ördün karşıma

Bulursun, ararsan hata
Hep ölçer biçersen, cefa
Unutulur gidersin
Kaldırırlar rafa...

JoyTürk
saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

RTÜK BAŞKANI: EVLİLİK PROGRAMLARI ÇIĞRINDAN ÇIKTI!

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği 15. Yönetim Çalıştayı tamamlandı.

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği’nin (RATEM) 15. Yıl Yönetim Çalıştayı, RTÜK Başkanı Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, Türksat Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül ve BTK Spektrum İzleme Dairesi Başkanı Yunus Şuayip Çetin’in de katılımıyla, Antalya Belek'te gerçekleştirildi.

İki gün süren çalıştayın açılışında konuşan RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gürsoy geride bıraktıkları 15 yıl boyunca, ilişkide oldukları tüm paydaşlar ile birlikte radyo ve televizyon yayıncılığının ülkemizdeki gelişimine sağladıkları katkıları aktardı. Mevzuat gereği yalnızca RTÜK ile ilişkide görünmelerine rağmen sektörün dengeleri itibariyle ilgili bakanlıklar, Türksat ve BTK gibi 7 farklı otoritenin de etki alanında olduklarına dikkat çekti.


Yusuf Gürsoy

Radyo ve televizyon kuruluşlarının zorunlu yayınlarla kamuya yılda 385 milyon liralık fayda sağladığını aktaran Gürsoy, “Yerel, bölgesel ve ulusal gazetelere Basın İlan Kurumu aracılığıyla 400 milyon liralık kaynak aktarılıyor. Radyo televizyon kuruluşları böyle bir kaynaktan yararlanamadığı gibi, frekans ücreti, ticari iletişim payı, yayın izin bedeli ve lisans ücreti ödemekle birlikte bir de böyle bir zorunluluğu yerine getiriyor" diye konuştu.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Spektrum İzleme Dairesi Başkanı Yunus Şuayip Çetin konuşmasında, cep telefonu (mobil) abone sayısının 75 milyona ulaştığını belirterek, "Buna paralel olarak sabitteki abone sayısının azalmasıyla birlikte 2003 yıllında 86 milyar dakika olan konuşma süresi 219 milyona düşmüştür. Mobilde abone başına düşen konuşma süresi aylık 400 dakika olarak ölçülürken, Türkiye bu sürelerle Avrupa'da en fazla konuşan ülkeler arasında yer almaktadır" diye konuştu.


Yunus Şuayip Çetin

Türkiye cep telefonuyla en çok konuşan ülkeler arasında yer alırken abone başına aylık ücretlerinse Avrupa ortalamasının altında olduğunu aktaran Çetin, “3G hizmetinin devreye girmesiyle geniş bant internet abone sayısında hızla artışlar söz konusu olmuştur. Şu an 55 milyon abone geniş bant internete erişmektedir" dedi.

TÜRKSAT Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül ise yayıncılık için en iyi platformun şu anda uydu olduğuna dikkati çekti. Prof. Gül, halihazırda uydu üzerinde 112'si HD, 1'i ultra HD olmak üzere 566 televizyon yayını bulunduğunu, 300 civarında da yerel televizyonun potansiyel uydu müşterisi olduğunu söyledi. Prof. Gül, TÜRKSAT'ın işlettiği kablo televizyon platformunda da bu sene içinde analog yayınların sonlandırılacağını açıkladı. Prof. Gül, analog yayınlardan boşaltılan frekansların HD yayınlar için kullanılacağını söyledi.


Prof. Dr. Ensar Gül

RTÜK Başkanı Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, seçim dönemlerinde televizyon yayınlarına yönelik Yüksek Seçim Kurulu (YSK) denetimine ilişkin bir yasa tasarısının önümüzdeki günlerde meclis gündemine geleceğini açıkladı. Seçim dönemlerinde televizyonları düzenleme ve denetleme yetkisinin YSK'ya verildiğini belirten Prof. Yerlikaya, “Son seçimlerde çok değişik ve orantısız bir takım cezalar geldi. Bu RTÜK'ün verdiği cezalar değildir. RTÜK sadece sekretarya görevi görmekte, dolayısıyla yetki YSK'dadır" dedi.


Prof. Dr. İlhan Yerlikaya

Hangi ortam üzerinden yayın yaparsa yapsın tüm kuruluşları toplumsal sorumluluk bilinci içinde hareket etmeye çağıran Prof. Yerlikaya, son dönemde artan terör olayları karşısında bu noktaya daha da dikkat edilmesi gerektiğini savundu. RTÜK Başkanı, "Haber atlamamak için incelemeden yanına verilen haberler nedeniyle kötü sonuçlar oluşmaktadır. Biz de müeyyide uygulamak zorundayız. Bu konuda çok hassasız" dedi.

Kurumun aynı hassasiyeti, ailenin, çocukların ve gençlerin korunması noktasında da gösterdiğini belirten Prof. Dr. Yerlikaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yaptıkları görüşmeler neticesinde, dizi yapımcıları, yayıncılar, kanal temsilcileri ve haber koordinatörleriyle bir araya gelmeyi planladıklarını aktardı. Özellikle televizyonların öğle kuşağında yer alan “evlilik programlarının” artık çığırından çıktığını savunan Prof. Dr. Yerlikaya, “Buralarda bizim ağzımıza alamayacağımız şeyler söyleniyor. Bu konuda yayıncı arkadaşları uyarıyoruz. RTÜK'ün de ülkenin de milletimizin de hassasiyeti var" dedi.

Benzer Haberler

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?