Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

saniye sonra kapanacak.

Burkay Adalığ

BURKAY ADALIĞ

Dr. Burkay Adalığ, içki kültürüyle Ankara'da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okuduğu yıllarda tanıştı. Lisede okul orkestrasının solistliğini yürüten Adalığ, üniversite yıllarında HÜ Konservatuar korosunda klasik müzikle tanıştı. 1994 yılında Orfeon Oda Korosu'nun kurucu üyesi oldu ve yönetiminde yer aldı. Orfeon Oda Korosu yurtiçi ve yurtdışında pek çok başarıya imza attı, dünya birincilikleri aldı ve 2 albüm yayınladı. Şan dersleri aldığı Hülya Kazan ile Türkiye'nin ilk özel operası olan Bastien und Bastienne'yi sahneye koydular.

Ankara Onkoloji Hastanesi'nde Anesteziyoloji ve Reanimasyon uzmanlığını tamamlayan Adalığ, HÜFAM Finans ve İşletme Yönetimi programını tamamladıktan sonra ilaç sektörüne geçiş yaptı. 18 yıl uluslararası ilaç firmalarında çeşitli düzeylerde yöneticilik yaptıktan sonra ayrılarak 2019 yılında tutkusunun peşinden gitmek için kurumsal hayata veda etti. MEPA Eğitim, Danışmanlık ve Organizasyon firmasını kurdu ve ilk kitabını kaleme aldı. Uzun yıllar sonra yazılan ilk Türkçe viski kitabı ve en kapsamlı viski kültürü rehberi olan Meleklerin Payı: Bir Viski Macerası ve Türkiye'nin ilk viski tadım defteri büyük başarı kazandı ve yayımlandığı 2019 Aralık ayından bu yana 3 baskı yaptı. Meleklerin Payı: Bir Viski Macerası, dünyanın en önemli yeme-içme kültürü ödüllerinden Gourmand World CookBook Awards 2020 ödülünün sahibi oldu. 2021 Aralık ayında yayımladığı İmibkten Kadehe isimli 2. Kitabında distile içkileri anlattı.

Dr. Adalığ, 2013 yılında Türkiye'nin sadece viski kültürü üstüne yazılar içeren ilk internet sitesi olan meleklerinpayi.com'u kurdu. Kısa sürede önce Türkiye'nin, ardından dünyanın en çok ziyaret edilen viski siteleri arasına giren meleklerinpayi.com, 2016 yılında dünyanın önemli viski referans kitaplarından olan Malt Whisky Yearbook'ta listelendi. Dr. Adalığ, 2014 yılında Türkiye'nin ilk viski tadım kulüplerinden olan Maltın Günü'nü ve 10.000 üyesiyle dünyanın en aktif viski forumlarından biri haline gelen Viski Tutkunları'nı kurdu.

2015 yılında Amerika'da Whisky Blog of the Year'a aday gösterilen ve 2016 yılında Altın Örümcek Web Ödülleri'nde Yılın En İyi Kişisel Web Sitesi ödülünü alan meleklerinpayi.com, 2018 yılında dünyanın en etkili viski blogları arasında listelendi ve Dr. Burkay Adalığ tüm dünyadan seçilen 16 kişiyle birlikte Most Influential Whisky Bloggers listesine girdi. 2019 yılında IWSC Spirit Communicator of the Year ödülünde finale kalan Dr. Burkay Adalığ İskoçya'nın en prestijli unvanlarından olan Kadeh Muhafızlığı (Keeper of the Quaich) 2020 adayıdır.

2020 yılında e-ticaret projesi www.meleklerinpayi.store'u da hayata geçiren Dr. Adalığ kısa sürede büyük başarı kazandı.

Dr. Adalığ, Viski101, Viski201, Puro101, LTC101, LTC201, İçki101 gibi eğitim modülleri, kişi ve kurumlara özel viski, distile içkiler ve puro eğitim programları düzenlemekte, firmalara stratejik danışmanlık vermekte ve içki/puro kültürü üstüne kitaplar hazırlamaya devam etmektedir.

Burkay Adalığ Albümleri

ŞU AN ÇALAN SANATÇILAR

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?