Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down
/radyolar/joyturk

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute
Hiç Yok Göksel
Muhteşemdi gözümden düşüşün
Son masum parçamı çaldın, gördüm
Ağlıyordum, kahkahalarla güldüm
Aslında ben bunu biliyordum

Acı da yok, gözyaşı da
Kaybedecek bir şey kalmadıysa
Aldanmam, ağlayamam da
Paylaşacak şey kalmadıysa

Sor içimde sen kaldın mı
Hiç yok
Sor içimde korku var mı
Hiç yok

Sor içimde sen kaldın mı
Hiç yok
Yok içimde korku var mı
Hiç yok

Mükemmeldi beni son öpüşün
Yutkunup tadını kalbime gömdüm
Biz aynıysak tuzaklar aynı aşklar da
Ağlasın şarkılar ben seni sustum

Acı da yok, gözyaşı da
Kaybedecek bir şey kalmadıysa
Aldanmam, ağlayamam da
Paylaşacak şey kalmadıysa

Sor içimde sen kaldın mı
Hiç yok
Sor içimde korku var mı
Hiç yok

Sor içimde sen kaldın mı
Hiç yok
Yok içimde korku var mı
Hiç yok

JoyTürk
saniye sonra kapanacak.

Oktay Dalaysel

OKTAY DALAYSEL

Oktay Dalaysel (1938 - 2020)

Oktay Dalaysel 1938’de Isparta’nın Yalvaç ilçesinde dünyaya geldi. Ankara Devlet Konservatuvarı’nın yüksek bölümünü, zamanın ünlü hocası Licco Amar’ın öğrencisi olarak tamamladı.

1958’de mezun olmasının ardından Almanya’nın Freiburg şehrindeki Yüksek Müzik Akademisi’nde eğitimini sürdüren Oktay Dalaysel, bu okuldan ustalık derecesi alarak mezun oldu. Almanya’daki eğitimi sırasında bir yıl Südwest Deutche Kammer Orchestre / Güneybatı Alman Orkestrası'nda çalışan sanatçımız, 1962’de Türkiye'ye döndükten sonra Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO)'nda keman sanatçısı olarak göreve başladı.

Oktay Dalaysel, 1973’te sınavla Konsertmeister (başkemancı) görevine gelen ilk CSO kemancısı oldu. 2003’te emekli oluncaya kadar tam 45 yıl aynı kurumda görev yapan Oktay Dalaysel, başkemancılığı emekliliğine kadar 30 yıl sürdürdü. Orkestra müzisyenliği ile birlikte solistlik kariyerini sürdüren sanatçı; Türkiye, Almanya, Bulgaristan ve Arnavutluk'ta konserler verdi.

Türkiye'de klasik batı müziğinin benimsenmesi için çok çalıştı, bir çok resital turnesiyle Anadolu'yu gezdi. Ankara Devlet Konservatuvarı'nda ve Gazi Eğitim Enstitüsü'nde keman dersleri verdi.

"Keman İçin Gam Çalışmaları ve Yay Çeşitleri" (1987) adlı bir metot yazdı. Emekli olduktan sonra müzik eğitimi veren kurumlarda kemanın doğuşu, keman çalma sanatı ile ilgili konularda ücretsiz konferanslar verdi. 8. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri'nde Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne değer görüldü.

Oktay Dalaysel, 1960’lardan 1990’ların sonuna dek yaptığı tüm kayıtlarını CD’ye aktarmış ve 6 CD’lik bir Oktay Dalaysel arşiv koleksiyonunu kendi olanakları ile oluşturmuştu.

Yine geçtiğimiz günlerde yitirdiğimiz değerli müzik yazarı Önder Kütahyalı’nın kaleme aldığı, “Kemana Gönül Veren Sanatçı Oktay Dalaysel” başlıklı bir kitap yayınlanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası keman sanatçısı Ezgi Dalaysel Savaşçı ile Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası keman sanatçısı Pınar Dalaysel Balcı’nın babası olan Oktay Dalaysel, 28 Kasım 2020'de Ankara'da yaşama veda etti...

Oktay Dalaysel Albümleri

ŞU AN ÇALAN SANATÇILAR

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?