Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

saniye sonra kapanacak.

Ali Pınar

ALİ PINAR

Ali Pınar, Türk oyuncu, müzisyen.

İstanbul’da doğdu. Yedi senesini geçirdiği Brüksel’de, Waterloo Akademisi’nde piyano eğitimi aldı. Sonrasında Galatasaray Lisesi’ni bitirdi. Belçika’dan aldığı burs ile, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Sinema-TV ve MSÜ Devlet Konservatuarı’nda Ayhan Baran ile opera eğitiminin ardından; Ayla Algan, Şahika Tekand (Stüdyo Oyuncuları) ve Mehmet Ulusoy ile üç yıl oyunculuk çalıştı. Ayrıca Kate Hendrickson, Jason Hale ve Ege Maltepe’nin Viola Spolin workshoplarına katıldı.

CRR Operası ve İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda üç yıl asistanlık ve kondüvitlik yaptı, opera ve tiyatro oyunlarında rol aldı. Anlatıcılığını üstlendiği Prag Savaşı adlı eser 1997’de Brüksel’de Sablon Barok Festivali ve 1999’da New York’ta BM’de sahnelendi. TİM’de, Şef Darrel Ang yönetimindeki Tekfen Filarmoni Orkestrası’nın eşliğinde Prokofiev’in Peter ve Kurt adlı eserinde Anlatıcı’yı üstlendi. 1995’ten itibaren TV dizileri, ile sinema filmlerinde rol aldı. TRT Haber’de Sinepolitik adlı programı sundu. Son yıllarda oynadığı Güneşin Kızları ile Cesur Ve Güzel gibi 55 ülkede yayınlanan TV dizilerinin ardından, Tarantino’nun yapımcısı L. Bender’in prodüktörlüğü ile Sonia N. Cole’un yönetmenliğinde çekilen I Am You adlı filmde, savaştan kaçan Suriyeli gazeteci Arsalan karakterini canlandırdı.

2002’de kurduğu Corpora Productions ile yapımcı ve yönetmen olarak pek çok uluslararası yapıma imza attı. 2009’da yönettiği Uygur Karızları, T.C. Kültür Bakanlığı ile Çin H.C. Kültür Bakanlığı’nın desteği ile gerçekleştirildi. 2004’te Ankara Devlet Opera’sında sahneye koyduğu Deidamia, Türkiye’de sahnelenen ilk Händel operası oldu.

TRT Radyo 3’te Aksak ve Açık Radyo’da Alla Turca adlı radyo programını hazırlayıp sundu. Alla Turca, 2013 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde Yılın En İyi Radyo-TV Programı ödülünü kazandı. 100. Doğum Yılında Cemal Reşit Rey adlı kitabı Pan Yayıncılık tarafından yayınlandı.

ŞU AN ÇALAN SANATÇILAR

  • Tarkan
    Süper FMTarkan
    icon_go
  • Benson Boone
    Metro FMBenson Boone
  • Imagine Dragons
    Joy FMImagine Dragons
    icon_go
  • Köfn
    JoyTürkKöfn
    icon_go
  • Semiramis Pekkan
    RetroTurkSemiramis Pekkan
    icon_go
  • Jean Sibelius
    Borusan KlasikJean Sibelius
icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?