Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

saniye sonra kapanacak.

Elnara Kerimova

ELNARA KERIMOVA

Elnara Kerimova (Elnara Nadir qizi Kerimova, Karimova) (1962 - ) Azeri koro ve orkestra şefi.

Bakü'de küçük yaşlarda aldığı piyano dersleri ile müzik hayatına ilk adımlarını atan Kerimova, altı yaşında müzik okuluna, ondört yaşında ise Asaf Zeynallı Müzik Koleji'ne başlamıştır. Bu kolejde koro şefliği eğitimine devam ederken Azerbaycan Devlet Çoksesli Korosu'na korist olarak girmiştir.

Eğitimine Üzeyir Hacıbeyov Devlet Konservatuarı'nda devam etmiş ve buradaki eğitimi sırasında Listengarten'den koro şefliği, Şostakoviç'in öğrencisi Cevdet Haciyev'den kompozisyon, F.Karayev'den polifoni, Arif Melikov ve Akşın Alizade'den orkestrasyon, Cahangir Cahangirov'dan ise koro düzenlemesi dersleri alarak kompozisyon ve koro şefliği bölümlerinden başarı ile mezun olmuştur.

26 yaşında, koristlerin ortak kararı ile on yıldır kendisinin de üyesi olduğu Azerbaycan Devlet Çoksesli Korosu Şefliği'ne getirilmiştir.

Kerimova yönetimindeki koro, 1988'den 1992'ye kadar, aralarında Moskova, Beyaz Rusya, Sibirya, Estonya, Letonya ve Ukrayna'nın da bulunduğu birçok yerde konserler vermiştir.

St. Petersburg Filarmoni Orkestrası gibi ünlü orkestralarla da konserler veren Kerimova, 1991 yılında, Orta Asya'nın çeşitli ülkelerinde, Şef Hikmet Şimşek ile Ahmet Adnan Saygun'un Yunus Emre Oratoryosu'nu seslendirmiştir.

Türkiye'deki ilk konserini, Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nde gerçekleştiren Kerimova, 1992 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin daveti ile Ankara'ya gelmiş, TRT Çoksesli Korosu ile çalışmalarına başlamıştır. Koro ile Türkiye'de pek çok kentte çeşitli festival ve organizasyonlarda 300'ün üzerinde konser vermiştir. Bu etkinlikler arasında Aspendos Festivali, Ankara, İstanbul, İzmir müzik festivalleri ve CSO konserleri de bulunmaktadır. Halen yönettiği bu koro ile yaptığı kayıtlar TRT televizyon ve radyolarında periyodik olarak yer almaktadır.

Kerimova, ülkemiz koro müziğinin gelişmesi ve yaygınlık kazanması için çeşitli eğitim kurumları ve amatör korolarda hizmet vermiştir.

1994 - 1998 yılları arasında önce Ankara Devlet Konservatuarı'nda sonra da Bilkent Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapmış, bu kurumlarda da eşliksiz eserlerin yanı sıra orkestra eşlikli eserler hazırlamıştır.

Elnara Kerimova, Orfeon Oda Korosu ile çalışmalarına 1999 yılı Mayıs ayında başlamıştır. Bu tarihten itibaren çeşitli kentlerde yönettiği konserlerin yanısıra Orfeon'un ilk albümüne de imza atmıştır. Kerimova bu koro ile Kanada ve İngiltere'de birincilik, Avusturya'daki Koro Olimpiyatları'nda dört gümüş madalya kazanmış, Belçika'da konserler vermiştir.

Ülkesindeki başarılı çizgisini ülkemize taşıyarak Türk koro yaşamına yeni bir soluk getiren Elnara Kerimova, müzik kariyeri boyunca aralarında Requiem'ler (Mozart, Verdi, Brahms), 1812 Üvertürü (Çaykovski), Yaratılış Oratoryosu (Haydn), 9. Senfoni (Beethoven), Symphony of Psalms (Stravinsky), Trois Nocturnes (Debussy), Daphnis and Chloe (Ravel), Ivan the Terrible (Prokofiev) ve Atatürk Oratoryosu'nun (Nevit Kodallı) da bulunduğu pek çok koral eser yorumlamıştır.

ŞU AN ÇALAN SANATÇILAR

  • Semicenk
    Süper FMSemicenk
    icon_go
  • Trinix
    Metro FMTrinix
  • Oscar Anton
    Joy FMOscar Anton
    icon_go
  • İkilem
    JoyTürkİkilem
  • İskender Doğan
    RetroTurkİskender Doğan
    icon_go
  • Soner Arıca
    JoyTurk AkustikSoner Arıca
icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?