Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

JoyTürk
saniye sonra kapanacak.

Gaye Çağlayan

GAYE ÇAĞLAYAN

Kültür Koleji’ndeki eğitiminin yanısıra “İstanbul Belediye Konservatuarı yarı zamanlı keman bölümü”nde okudu.1973-1981 yılları arası Almanya ve Hollanda’da yaşadı. Yurt dışında kaldığı yıllar boyunca çeşitli müzik kursları ve seminerlere katılarak müzik bilgi ve kültürünü geliştirdi.

1982 yılında TRT Radyo 3’te klasik müzik programları hazırlayıp sunmaya başladı. Sabah ve Müzik, Müzik Dergisi, Müzik ve Yorumcular, Müzik Dünyasından Sayfalar, Şarkının Kanatlarında, Alkışa Devam, Tema ve Çeşitlemeler, Müziğin Kalbine Yolculuk, Çalgıların Şarkısı, Müziğin Beş Hali, Müziğin Armağanları, Müzik Mutfağı, Birlikte, Arkadaşım Müzik adlı programlar hazırlayıp sunduğu bazı programlardır. Çocuklara yönelik ilk klasik müzik programı olan “Arkadaşım Müzik”, “2011 Donizetti Andante Klasik Müzik Ödülleri” ve “2011 Sedat Simavi Radyo Programı Ödülleri’nde “Yılın En İyi Radyo Programı” ödüllerini aldı. 2012 yılında TRT Radyo 3’teki görevinden ayrıldı, 2013’te Borusan Klasik’te çalışmaya başladı. Borusan Klasik’te halen yayınlanmakta olan programları; “Müzik Mutfağı”, “Birlikte” ve “Arkadaşım Müzik”tir.

Radyo programcılığının yanı sıra TRT İstanbul Televizyonu, İstanbul Devlet Tiyatrosu, çeşitli özel tiyatrolar, özel sanat okulları ve atölyelerinde müzik danışmanı ve müzik tarihi eğitmenliği yaptı.

2002 yılında “Sapanca-Kırkpınar”da yaşamaya başladı. “Kırkpınar Gazetesi”nin basılmasına ve Kırkpınar Açıkhava Tiyatrosu’nun kuruluşuna öncülük yaptı.

İki çocuk annesidir.

ŞU AN ÇALAN SANATÇILAR

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?