Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

JoyTürk
saniye sonra kapanacak.

Nil Kocamangil

NİL KOCAMANGİL

Nil Kocamangil (1989- ) Türk viyolonsel sanatçısı.

1989 yılında Istanbul’da doğan, kuşağının önde gelen viyolonsel sanatçılarından Nil Kocamangil, solist ve oda müzisyeni kimliği; kuvvetli, yoğun ve usta yorumu ile şimdiye dek hem dinleyicilerin ve hem de yerli-yabancı basının beğenisini kazandı.

Orkestra ile ilk konserini 15 yaşında veren sanatçı daha sonra viyolonsel repertuvarının başlıca eserlerini yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere; Concertgebouw Chamber Orchestra, Kurpfälzisches Kammerorchester, Bilkent Senfoni Orkestrası, Tekfen Filarmoni Orkestrası, Sandnes Symfoniorkester, Mannheimer Philharmoniker, Sinfonietta Köln, Olten Filarmoni, Oberbergisches Kreises Symphonie Orchester, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Antalya Senfoni Orkestrası, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası gibi birçok önemli orkestra eşliğinde seslendirdi.

Kocamangil; Hırvatistan’daki “Antonio Janigro Uluslararası Viyolonsel Yarışması” nda 3.lük ve Jüri Özel Ödülü, Bulgaristan’daki “Uluslararası Alman ve Avusturya Müziği Yarışması“ nda 1.lik ve Alman Dostluk Özel Ödülü, İtalya’daki “Uluslararası Genç Müzisyenler Yarışması” nda 1.lik ve Jüri Özel Ödülü “Canetti Uluslararası Müzik Festivali” nde 1.lik ödülü, Avusturya’daki “Liezen Uluslararası Viyolonsel Yarışması” nda 3.lük ödülü ve Almanya’daki “Leipzig Oda Müziği Yarışması” nda 1.lik ödülünü kazandı. Ayrıca Fransa’daki “Maurice Ravel Uluslararası Müzik Akademisi” ne katıldığı iki ayrı senede Prix du Musée Bonnat Ödülü ve Saint Jean de Luz Rotary/Lions Kulübü ödüllerine layık görüldü.

l’Auditorium de Fondation Louis Vuitton Paris, Concertgebouw Amsterdam, Philharmonie im Gasteig München, Tonhalle Düsseldorf, Cite de la Musique Paris, Gewandhaus Leipzig, Rosengarten Mannheim, Theater Odeon Zwolle, Theatre de Vest Alkmaar, Theatre du Chatelet Paris gibi dünyaca ünlü salonlarda verdiği konserlerin dışında; solist ve oda müzisyeni olarak “Verbier Festivali” , “İstanbul Müzik Festivali” , “Dvorak Festival” , “Ankara Uluslararası Müzik Festivali” , “D-Marin Turgutreis Uluslararası Müzik Festivali” , “Athens & Epidaurus Festival” , “Norwegian Youth Chamber Music Festival” , “Euregio Musik Festival” , “Amsterdam Oda Müziği Festivali” , “Sommer-Schlosser-Virtuosen” , “The Holland Music Sessions & Festival” gibi seçkin festivallere davet edilen sanatçı, Avrupa ve Amerika’da olmak üzere birçok konser verdi. Ayrıca Tedi Papavrami, François-Frederic Guy, Isabelle van Keulen, David Grimal, Oliver Triendl, Calidore Quartet, Borusan Quartet, Alexander Hülsoff gibi birçok önemli sanatçı ile beraber sahne aldı.

2015 yılında The Holland International Music Sessions tarafından “New Masters on Tour” konser serisi için seçilen sanatçı, Hollanda da başta “Concertgebouw Amsterdam” da olmak üzere bir resital turnesi verdi. Ayrıca Kasım 2015'te çıkmış olan “Träumerein” adlı CD için Mannheim Filarmoni Orkestrası ve şef Boian Videnoff eşliğinde C. Saint-Saens’ın “Kuğu” adlı eserini solist olarak kaydetti. 2012 konser sezonunda ise Almanya’daki Hagen Tiyatrosu Balesi’nin “Bach Tanzt” adlı prodüksiyonu kapsamındaki temsillerde J. S. Bach’ın viyolonsel süitlerini canlı olarak seslendirdi.

Sanatçı Verbier Festival Akademisi ve Kronberg Akademi Masterclassları başta olmak üzere birçok akademi ve workshop da Gary Hoffman, Frans Helmerson, Yo-Yo Ma, Jens Peter Maintz, Lawrence Lesser, Lluis Claret, Amit Peled, Maria Kliegel, Steven Isserlis, Philippe Müller gibi birçok tanınmış viyolonselci ile çalışma fırsatını yakaladı. Ayrıca oda müziğine olan büyük tutkusu dolayısıyla Gabor Takacs-Nagy, Pavel Gililov, Natalia Prischepenko (eski Artemis Quartet üyesi), Hortense Cartier-Bresson, Paul Katz, Klaus Hellwig, James Buswell, Vladimir Mendelssohn ve Ebene Quartet üyeleri gibi birçok sanatçı ile çalıştı.

Nil Kocamangil 9 yaşında başladığı solo viyolonsel eğitimini yüksek lisans sonuna kadar sırasıyla Dilbağ Tokay (MSGSUDK); Claus Kanngiesser (Hfmt Köln); Marc Coppey (CNSM de Paris) ve Gautier Capuçon’un (Classe d’Excellence de Violoncelle - FLV Paris) viyolonsel sınıflarında tamamladı. Ayrıca Itamar Golan (CNSM de Paris) ve Miguel Da Silva’nın (Ysaye Kuartet, CRR de Paris) sınıflarında tamamladığı piyanolu trio ve yaylı kuartet eğitimleri üzerine oda müziği yüksek lisans diplomaları da aldı. Haziran 2019’da, Prof. Peter Bruns ile Hochschule für Musik und Theatre “Felix Mendelssohn Bartholdy” Leipzig, Almanya’daki doktora eğitimini onur derecesi ile tamamlayan sanatçı, mezuniyetinin hemen ardından 2019-2020 öğretim yılında aynı kurumda öğretim elemanı olarak çalıştı. Ayrıca Türkiye ve Hollanda’daki çeşitli masterclasslarda eğitmenlik yaptı.

Eğitim hayatı boyunca Tekfen Vakfı, Türk Eğitim Vakfı, Dr. F. Nejat Eczacıbaşı Vakfı, Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD), Borusan Kocabıyık Vakfı, Sinfonima Vakfı/Mannheim (enstrüman), Yehudi Menuhin Live Music Now, ProQuartet, Association des Jeunes Talents, Werner Richard - Dr. Carl Dörken Vakfı, Villa Musica Rheinland-Pfalz ve özel sponsorlar tarafından desteklendi. Bunlara ek olarak; 2015-2017 yılları arasında çalışmalarını Düsseldorf Senfoni Orkestrası’nda (Deutsche Oper am Rhein) akademist/stajer olarak, Nikolaus Trieb’in mentorlüğünde sürdürdü.

Nil Kocamangil 2021 yılından beri “Akademi Festival İstanbul” adı altında Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen “İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali” ve “İstanbul Uluslararası Müzik Akademisi”nin Kurucusu ve Genel Sanat Yönetmeni olmasının yanı sıra, Tekfen Filarmoni Orkestrası’nda viyolonsel grup şefi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Sanatçı özel bir destek ile edindiği 19. yüzyıla ait bir viyolonsel kullanmaktadır.

ŞU AN ÇALAN SANATÇILAR

  • Ziynet Sali
    Süper FMZiynet Sali
    icon_go
  • Disturbed
    Metro FMDisturbed
  • Noa
    Joy FMNoa
    icon_go
  • Ece Seçkin
    JoyTürkEce Seçkin
  • Serpil Barlas
    RetroTurkSerpil Barlas
    icon_go
  • Pulse
    JoyJazzPulse
icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?