Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

saniye sonra kapanacak.

Serla Balkarlı

SERLA BALKARLI

Serla Balkarlı, Türk piyanist ve akademisyen.

Mersin doğumlu Serla Balkarlı, ilk piyano eğitimini Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü Prof. Güherdal Çakırsoy’un sınıfında bitirdi. Mezuniyetinin ardından bu okulda aldığı Yüksek Lisans eğitimi boyunca Piyano Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 1997’de Fransız Hükümetinin burslu öğrencisi olarak gittiği Conservatoire National de la Region de Strasbourg’da “Cycle de Specialisation” derecesine kabul edilerek, Prof. Francis Phan-Thanh ile piyano, Prof. Armand Angster ve Prof. Joshua Epstein ile oda müziği çalıştı ve Uzmanlık Diploması, “Diplome de Spacialisation” alarak mezun oldu.

Bu mezuniyetin ardından Amerika Birleşik Devletleri’ndeki University of Arizona’da Doctor of Musical Arts programına kabul edilerek Prof. Nicholas Zumbro’dan piyano eğitimi aldı. 2002 yılında yurda döndü ve Arizona’da başlamış olduğu Doktora programını Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Prof. Zöhrab Adıgüzelzade sınıfında bitirerek “Sanatta Yeterlik” diploması aldı.

Öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladığı bu kurumda 2003’de Yardımcı Doçent, 2006’da Doçent, Ocak 2016’da Profesör oldu. Çeşitli dönemlerde idari kadrolarda yer aldı. 2002-2004 yılları arasında Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarında konuk öğretim elemanı olarak Piyano ve Piyano Edebiyatı dersleri verdi.

Çok sayıda solo resital, konser ve özel kayıt çalışmalarının yanı sıra, birçok soliste eşlik ederek etkinlikler gerçekleştirdi. Yurtdışı eğitimi süresince de başta Stuttgart Bach Akademisi olmak üzere Almanya, Fransa ve Amerika’da çok sayıda resital verdi. Yurtdışı basını, Bach Akademisi’ndeki resital için “Serla Balkarlı’yla övündük, ayakta alkışladık” ifadesini kullandı. Amerika’daki eğitimi sırasında birçok eserin ilk seslendirmeleriyle stüdyo kayıtları gerçekleştirdi. 1998’de Paris’te düzenlenen Pierre Lantier Uluslararası Piyano Yarışması’nda üçüncülük ödülü aldı. Ülkemizde verdiği solo ve eşlikli resitaller, oda müziği konserleri ve konferans/konserlerin dışında Ankara Devlet Konservatuvarı Büyük Senfoni Orkestrası, Çukurova Senfoni Orkestrası, Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrasıyla solist olarak konserler verdi.

2014’de Nisan Yayınevi tarafından yayınlanan “Çalgı Eşliği” başlıklı bir kitabı bulunan Prof. Serla Balkarlı, halen Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalında öğretim üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

ŞU AN ÇALAN SANATÇILAR

  • Buray
    Süper FMBuray
  • Sickick
    Metro FMSickick
  • Awa Ly
    Joy FMAwa Ly
  • Mert Demir
    JoyTürkMert Demir
  • Zülfü Livaneli
    RetroTurkZülfü Livaneli
    icon_go
  • İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İzDSO)
    Borusan Klasikİzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İzDSO)
icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?