Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

saniye sonra kapanacak.

Emre Dündar

EMRE DÜNDAR

Emre Dündar (d. 1972, İstanbul) Türk klasik müzik bestecisi, piyanist ve çizer.

İlk gençlik yıllarında,piyanoyla başladığı müzik eğitimiyle resim çalışmalarını birlikte sürdürdü. Sonuncusu Bilsak'ta olmak üzere, Mehmet Güleryüz atölyelerinde dört yıl süreyle resim çalıştı. Akademik olarak müziğe yönelmeye karar verdi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarında, İlhan Usmanbaş ve Hasan Uçarsu’yla kompozisyon, Ercivan Saydam ve Özkan Manav’la kontrapuan ve Füg, Metin Ülkü’yle piyano çalıştı.

2000-2002 yılları arasında, Eskişehir Senfoni Orkestrası’nın Genel sanat yönetmenliğini ve orkestra şefliğini yaptı. 2004 yılında Kültür Bakanlığı Ulusal Beste Yarışması Birincilik Ödülü kazandı.

Akustik ve elektronik ortamlar için yapıtları, uluslararası organizasyonlarda seslendirilmektedir. Besteci müzik dilini, özellikle eski retorik gelenekleri odaklı olmak üzere, "anlatı" kavramının çevresinde konumlar, deyiş bağlamlarını anlatı kavramının tarihsel yolculuğunda aldığı biçimlerden ve "anlatmak" eyleminin olası uygulanış biçimlerinden yola çıkarak kurar.

Besteci 2009'da "Boratav Project" adıyla, Mehmet Ali Uzunselvi'yle birlikte bir piyano-tuşlu çalgılar doğaçlama ikilisi kurmuş, 20. yüzyılın özellikle ikinci yarısının piyano müziğinden derlenen veri ve esinlerle kurgulanan doğaçlama konserleri vermektedir.

İstanbul'da yaşayan besteci Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı ve Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesinde öğretim görevlisidir. Besteci ayrıca pek çok film, TV dizisi ve tiyatro oyunun müziklerini hazırladı.

Emre Dündar Albümleri

ŞU AN ÇALAN SANATÇILAR

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?