Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

saniye sonra kapanacak.

Emre Ünlenen

EMRE ÜNLENEN

Emre Ünlenen - Türk gitarist

1987 doğumlu gitarist Emre Ünlenen, 2005 - 2011 yılları arasında İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’de Kürşad Terci ve Prof. Kağan Korad’ın öğrencisi olarak okudu ve lisans programını onur derecesiyle tamamladı. Lisans eğitimi boyunca Kağan Korad, Elena Hristova ve Elena Gnezdilova ile oda müziği çalıştı, Gökçe Altay ve Onur Türkmen ile armoni, müzik tarihi ve teorik çalışmalar gerçekleştirdi.
2012 - 2014 yılları arasında birincilikle kabul edildiği Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı yüksek lisans programını birincilikle bitirdi. Aynı yıl Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Sanatta Yeterlilik çalışmalarına başladı. 2016 yılında “Leo Brouwer’ın Seçilmiş Konçertoları Üzerine Yapılan Detaylı İncelemeler ışığında, Bestecinin Gitar Müziğine Katkılarının Değerlendirilmesi” adlı teziyle Sanatta Yeterlik derecesini tamamladı. Tezi Almanya’da kitap olarak basıldı.

Akademik eğitim hayatı boyunca Sharon İsbin, Aniello Desiderio, Costas Cotsiolis, Marco Socias, Carlo Marchione, Roland Dyens, David Pavlovits, Nikita Koshkin, William Kannengiser, Andrew York, John Dearman, Thomas Kirchhoff, Dale Kavanagh, Emre Elivar ve Gerard Garcia gibi ünlü müzisyenlerle aktif çalışma imkânı buldu. Ağustos 2010’da Almanya’da katıldığı 19. Iserlohn Gitar Semposyumu’nda Gerald Garcia ve Dale Kavanagh’ın övgülerini aldığı bir konser gerçekleştirdi. Roland Dyens’le kurduğu yakın ilişkiler sayesinde, besteci Emre Ünlenen’e ithafen 2012 yılında” Andine” isimli eserini besteledi.

Emre Ünlenen, eğitiminin yanı sıra, Ankara, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Çanakkale, Edirne, Hatay ve Diyarbakır gibi illerde solo ve oda müziği konserleri vermiştir. Gitaristin, Türkiye’de ve dünyada ilk seslendirilişlerini gerçekleştirdiği eserler şöyledir:
Nikita Koshkin: Guitar Quintet - Aralık-2010
Roland Dyens: Concerto Metis - Mayıs 2011
Roland Dyens: Andine - Ekim 2016
Malcolm Arnold: Serenade op. 50 - Şubat 2017
Francis Poulenc: Sonata FP33a - Şubat 2017
Carlos Franzetti: Concierto del Plata - Mayıs 2017
Astor Piazzolla: Oblivion (düzenleme: Roland Dyens) - Nisan 2018
Mario Caestelnuvo-Tedesco: Romancero Gitano (2 gitar - koro düzenlemesi) - Mayıs 2018
Fernando Sor/Roland Dyens: 7 Etudes for quintet - Mayıs 2018
Gabriel Fauré: 4 Chansons (gitar ve şan düzenlemesi: Gregg Nestor) - Temmuz 2018
Astor Piazzolla: Liber Tango (düzenleme: Roland Dyens) - Eylül 2018

Müzik kariyerinin yanı sıra, 2007 yılından bu yana fotoğraf ve video alanında sürdürdüğü çalışmalarını Unlenen Production bünyesinde devam eden Ünlenen, müzik ve görsel sanatları bir araya getirdiği, ses kaydından görüntü işlemeye kadar tüm aşamalarını kendi başına üstlendiği müzik klipleri ve eğitim videoları hazırlamaktadır.
Emre Ünlenen Eylül 2013 itibariyle Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Gitar Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak akademik çalışmalarına devam etmektedir.

Ekim 2018’te Klasik Gitar Yorumculuğu alanında doçent unvanını alan Emre Ünlenen, klasik müzik ve gitar müziğinin tarihsel gelişimi üzerine akademik çalışmalar yapmaktadır. Gitaristin kullandığı gitar, Alman lutiye Roland Scharbatke yapımıdır.

Emre Ünlenen Albümleri

ŞU AN ÇALAN SANATÇILAR

  • Gülşen
    Süper FMGülşen
    icon_go
  • Sam Smith
    Metro FMSam Smith
  • Celestal
    Joy FMCelestal
    icon_go
  • Derya Uluğ
    JoyTürkDerya Uluğ
    icon_go
  • Asu Maralman
    RetroTurkAsu Maralman
    icon_go
  • Fritz Kreisler
    Borusan KlasikFritz Kreisler
icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?