Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

saniye sonra kapanacak.

Sirene

SİRENE


SİRENE:

Adını Yunan mitolojisinin gizemli ve güzel sesli yaratıklarından Sirenler’den alan Sirene, Türk kadınının dinamik, mücadeleci ve özgür karakterini hem batı hem de Anadolu’nun folklorik müzikleriyle harmanlayarak, “Uzak denizlerden gelir sesimiz” mottosuyla 2014 yılında, İstanbul Üniversitesi Devlet konservatuvarı Öğretim Üyesi şef Volkan Akkoç önderliğinde kuruldu. Müzikal kaliteyi üst seviyede tutmak amacıyla çekirdek kadrosu konservatuvar öğrencileri ve mezunları arasından seçilen Sirene’de, kadroya eklenen her yeni koristinse, köklü bir koro geçmişi olması tercih edilmekte ve koristler titiz bir odisyon sürecinden geçirilmektedir.

Bünyesindeki genç ve deneyimli koristleriyle kurulduğu günden bugüne, aralarında önemli Türk ve yabancı bestecilerin eserlerinin ilk seslendirmelerinin de olduğu birçok başarılı performans gerçekleştirmiş olan Sirene, aynı zamanda Türk kadın korosu repertuvarının gelişmesine de katkı sağlamaktadır.

Bu repertuvarın uluslararası koro camiasında tanıtılması misyonunu çeşitli platformlarda gerçekleştirmeye devam eden Sirene, 2015 yılında 29. İzmir Festivali Kapsamında Sagittarius Vokal Topluluğu ve Şef Michel Laplénie ile çalışma fırsatı bulmuş ve Ahmed Adnan Saygun’un Duyuşlar isimli eserinin dünya ilk seslendirilişini gerçekleştirmiştir. 2016 yılında Avrupa Koro Federasyonu ve Koro Kültürü Derneği’nin ortaklığında düzenlenen uluslararası Akdeniz Koro Forumu’nda yer alarak, Türkiye’deki Kadın Korosu repertuvarını uluslararası koro camiasına tanıtmıştır.

Romantik Dönem’den günümüze uzanan geniş bir repertuvara sahip olan Sirene, yer aldığı pek çok konser ve projeyle koro dünyasındaki hayatına aktif bir şekilde devam ederken, 5/9 Temmuz 2017’de Almanya’nın Wernigerode kentinde onuncusu düzenlenen Johannes Brahms Koro Yarışması’nda iki kategoride yarışarak Türkiye’ye 2 Altın Madalya ve iki jüri özel ödülü olan “En iyi Şef” ve “Çağdaş Müzik Yorumlamada Üstün Başarı” ödülleri ile dönmüştür.


KADRO:

ŞEF: Volkan Akkoç

SOPRANO: Ayça Tunçel, Fulya Dila Çoban, Göksu Hazal Subaşı, Gözde Köse, Hazal Karakaş, Merve Berrak, Sibel Demir, Sinem Akar, Zeynep Uzun

ALTO:
Beril Özortakcı, Cansın Hazan Bayrak, Canan Bozkurt, Ece Esi, Günselin Seda Çetinkaya, Merve Pala, Sezen Şeten, Zerrin Mete

ŞU AN ÇALAN SANATÇILAR

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?