LEVENT ÖGET
70'lerde önce fotoğrafa, aynı yıllarda müzik üzerine de projeler üretmeye başladı. 1991’de Toronto şehrinde düzenlenen “Art On Edge” isimli sanat festivaline katıldı. 1994’deki “Caz Fotoğrafları” adlı sergisinin ardından yine 1994 yılından başlayarak çeşitli özel ve ulusal radyolarda (Hür-Fm, Radyo Foreks, Kanal-D, TRT-R3) “Alternatif” adıyla, modern ve etnik caz müzik programını hazırladı ve sundu.
Levent Öget, bu dönem figüre dayalı görsel unsurları, müzik kolajları içinde izlenebilecek gösteriler biçiminde üretti. 1995'de Assos Gösteri Sanatları Festivali’ne ve hemen ardından 8. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'ne “İkili Figür" fotoğraf-dans performansıyla katıldı. “Crystal Night" isimli happening için ise, ışık tasarımları, müzik kurguları ve görsel projeksiyonlar gerçekleştirdi. Anadolu, Galatasaray ve Bahçeşehir üniversiteleriin “iletişim” bölümlerinde “caz felsefesi ve fotoğraf” seminerleri verdi. 2004 yılında Bilgi Üniversitesi-Kuştepe’de gerçekleştirdiği “Zorunluluk ile Özgürlüğün Yurttaşlık Şarkısı” adlı enstalasyonu, müziğin belirli bir sosyal etkisini, kent yaşamı içinde sorgulayan, onun yön vericiliğine referans gösteren bir uygulama olarak gerçekleşmiş olduğu işlerinden biridir.
TRT Radyo3’te yayınlanan Caz Fotoğrafları, Cazın Gece Hâli, Zamansız ismiyle çeşitli radyo programları ve Açık Radyo’da, Dünyanın Cazı ve Fora programlarının yapımcılığını üstlendi. “iDans” isimli Uluslarası Çağdaş Dans ve Performans Festivali için ise 2005 yılından 2009’a değin çeşitli görsel dokümantasyon çalışmaları ve kişisel sanat projelerini sürdürdü.
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında yer alan Avustralya-Türkiye ortak yapımı ses enstalasyonu projesi için kayıt ve yayın prodüktörlüğü yaptı. Kurucu üyesi olduğu “Ortak Frekans" isimli “Yapımcı Radyocular Platformu”nda iki yıl boyunca editörlük çalışmalarında bulundu.
2012 yılında Afyon Jazz Festivali’nde ve Akbank Sanat Kültür Merkezi Beyoğlu’nda “Caz Fotoğrafları Semineri” etkinliklerini hayata geçirdi.
Cazkolik internet portalı ve Hürriyet Gösteri Dergisi’nde yayınlanmakta olan “Dünden Yarına Türkiye’de Caz” isimli belgesel nitelikli geniş araştırma ve inceleme yazısı olarak hayata geçen yazı serisi ile günümüz caz kültürünün kendi bölgemizdeki yaşamsal duruşuna eleştirel bir bakışı söyleşiler formatında yansıtan Levent Öget, halen kimi caz gruplarının prodüktörlük ve menajerlik bağlantıları da olmak üzere Borusan Klasik ve Açık Radyo’daki programlarının yanı sıra dinamik bir caz kültürü destekçiliği çabasını sürdürmektedir.
Albanian Jazz Festival bünyesinde yer alan Türk müzisyenlerin temsiliyetlerini Bakü Caz Festivali danışma kurulu üyeliği ile de sürdüren Levent Öge,t Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği üyesi, İstav Sanat Tanıtım Araştırma Vakfı kurucu üyesi ve yayınlanmış beş kitabı, fotoğraf ve müzik yayıncılık projeleri ile çalışmalarına devam etmektedir.