CAN ATİLLA
Türkiye'de new age müziğin uluslararası platformda temsilcisidir. "Türkiye'nin Vangelis'i" olarak tanınmaktadır. Senfonik eserlerin yanı sıra Devlet Tiyatroları'nda sahnelenen pek çok oyunun müziğini ve pek çok dizi müziği yazmıştır. Batı müziği çalgılarını doğu müziği çalgılarıyla birlikte kullanarak eserlerini bestelemektedir.
Can Atilla 1969 yılında Ankara’da doğdu.
1980 yılında girdiği Ankara Devlet Konservatuvarı Yüksek Lisans Yaylı Sazlar Bölümü’nden 1990 yılında mezun oldu.
İki sezon Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nda keman sanatçısı olarak görev yaptı.
1996 yılında Poem Stüdyo’yu kurdu.
1992 yılında "Bilinçaltı" adlı ilk albümü yayınlandı, bu albümünden sonra bugüne kadar sanatçının Cariyeler ve Geceler, 1453 - Sultanlar Aşkına, Aşk-ı Hürrem, Altın Çağ, 1453 Fatih Aşkına, Mevlana'dan Çağrı, İmparatorluk, Çanakkale 1915 Film Müziği, Leyla ile Mecnun ve son olarak İdea ve Aşkın Gücü albümleri yayınlandı.
Elektronik müzik çalışmaları Avrupa’da ilgi gören sanatçının Waves of Wheels, Ave, Live, Omni, Concorde ve son olarak Hi-Story albümleri Hollanda’da “Groove Unlimited” tarafından yayınlanarak uzun süre listelerde kaldı.
“Kuvayi Milliye Destanı” Avni Dilligil Yılın En İyi Sahne Müziği, ''Getto'' Sahne Müziği ile Sanat Kurumu Yılın Sanatçısı, Gayrı Resmi Hürrem Sahne Müziği Afife Jale Yılın En İyi Sahne Müziği, Gayrı Resmi Hürrem Sahne Müziği ile Tiyatro -Tiyatro Dergisi Yılın En İyi Sahne Müziği, ''Omni'' Albümü Schwingungen Elections - Almanya - Yılın Sanatçısı, Dünyanın Ortasında Bir Yer Sahne Müziği ile Lions En iyi Sahne Müziği, Kral Tv "Yılın En Başarılı Klibi ", Ukrayna "XII Berdyansk Uluslararası Film Festivali'' Jan-Jan Filmi " En İyi Film Müziği ", Rotary Kulübü Yüksek Meslek Hizmet ödülü, Eskader Kültür Sanat Ödülü " Yılın En başarılı Müzisyeni ", Afife Jale yılın en başarılı sahne müziği, sanatçının aldığı ödüllerden bazılarıdır.
2002 yılında ilk senfonik eseri St.Florian Senfonik Poem Cumhurbaşlanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde dünya prömiyeri’ni yaptı.
2007 yılında Mevlana 800.Yıl Oratoryosu İstanbul Devlet Opera ve Balesi ile Aya İrini’de dünya prömiyeri gerçekleşti, yine aynı yıl Mevlana Oratoryosu Aspendos Uluslararası Opera Festivali’nde icra edilidi.
2008 yılında Mevlana’dan Çağrı Balesi ise Mersin Operası ile dünya prömiyerini yaptı.
Besteci yine bu yıl İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth ve Altes Edinburg Dükü için özel bir konser verdi.
2009 yılında ''Rumeli Hisarı'nın Yapılışı'' adlı bestesi UEFA Cup Final lansman müziği seçildi. ‘’Diriliş: Ne Mutlu Türküm Diyene’’ bestesi TBMM 90. Yıl resmi müziği olarak kabul edildi. Suna Kan'ın solist olarak yer aldığı bu eserini kendi yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Devlet Operası Korosu, Devlet Bakanlığı Çoksesli Korosu ve TRT Çoksesli Korosu seslendirdi. Ardından Polonya 2. Miesto (City) Uluslararası Festivali’nde "Aşk-ı Hürrem" Konseri gerçekleşti.
2011 yılında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, TRT Çoksesli Korosu ve Devlet Operası Korosu ile sanatçının 1. Senfoni’sinin prömiyeri yapıldı.
2014 yılında Türkiye-Çin Kültür yılı kapanış seremonisinde Pekin ve Şangay’da Mevlana Balesi sahnelendi. Aynı yıl tamamladığı Kerbela Balesi’nin İzmir Devlet Opera ve Balesi eşiliğinde dünya prömiyeri gerçekleşti. Bodrum Bale Festivali’nde sanatçının Kerbela Balesi sahnelendi. Piri Reis Balesi de Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından dünya prömiyeri yaparak sezonu açtı.
2015 yılında Çanakkale Savaşları’nın 100. Yılı için, kendisinin 2. Senfonisi olan “Çanakkale 100.Yıl” konçertant senfonisini yazdı.
Besteci son olarak, 2016 yılında Can-ı Yunus albümünü yayınladı.