Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

saniye sonra kapanacak.

Elif Tarakçı Akyar

ELİF TARAKÇI AKYAR

Elif Tarakçı (Akyar) Türk keman sanatçısı.

Elif Tarakçı (Akyar) keman eğitimine 11 yaşında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı bünyesinde, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası başkemancısı Yusuf Güler Aksöz ile başladı. Aynı üniversitenin lisans devresinden 1993 yılında mezun oldu. Mezuniyetinin ardından çalışmalarını devlet sanatçısı Ayla Erduran ile sürdürdü. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı’nda Prof. Victor Pikaizen ile Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik çalışmalarını tamamladı. İstanbul’da verdiği birçok resitalin yanı sıra Boston Bowdain Müzik Festivali’nde kemancı Lewis Kaplan ve viyolacı Ken Haki ile, Ayvalık Müzik Festivali’nde Prof. Lukas David ile masterclass çalışmalarına katılarak festivaller bünyesinde konserler verdi.

Sanatçı İstanbul’da 1991-1993 İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nda, 1992-2003 Akbank, 1997-2004 Milli Reasürans, 1990-1992 Boğaziçi ve 2005- 2013 Camerata Saygun Oda Orkestraları’nda 1. ve 2. keman grup üyesi, başkemancı ve 2. keman grup şefi olarak çaldı. 2000-2004 tarihleri arasında şef Gürer Aykal yönetimindeki Borusan Filarmoni Orkestrası’nda 1. keman üyesi olarak yer aldı.

2004 yılında Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası’nda başkemancı olarak çalışmaya başlayan Elif Tarakçı, bu süreçte Rengim Gökmen, Cem Mansur, Alexander Rahbari ve Antonio Pirolli gibi pek çok şef ile çalıştı. 1996 yılından beri Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda öğretim üyesi olarak görev yapan sanatçı, 2011 yılında doçentlik unvanına hak kazandı.

2013 yılında Kıbrıs Rum Kesimi’nde Yunan besteci Andreas Tsiartas’ın Elif Tarakçı Akyar ve Hyun Sook Tekin’e atfettiği Keman Piyano Sonatı adlı eserin ilk seslendirilişini gerçekleştirdi. Türkiye içinde ve dışında, solo ve oda müziği konserleri vermeye devam eden Tarakçı, 19. Yüzyıla ait Joseph GRANDJON yapımı bir keman kullanmaktadır. Sanatçı halen Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası başkemancılığı görevine devam etmektedir.

Elif Akyar_0041Elif Tarakçı’nın kemanı 19. Yüzyılın önde gelen Fransız lütiyelerinden biri olan Jules Joseph GRANDJON yapımıdır. 1860’lı yıllara ait olduğu tahmin edilen keman, günümüz lütiyeleri tarafından Grandjon’un en iyi kemanlarından biri olarak kabul edilmektedir. Bu keman, başta eski stil cilası olmak üzere diğer tüm özellikleriyle 19. Yüzyıl Mirecourt stilini temsil etmektedir.

Elif Tarakçı Akyar Albümleri

ŞU AN ÇALAN SANATÇILAR

  • Göksel İpekçi
    Süper FMGöksel İpekçi
  • Sickick
    Metro FMSickick
  • Eurythmics
    Joy FMEurythmics
    icon_go
  • Soner Sarıkabadayı
    JoyTürkSoner Sarıkabadayı
    icon_go
  • Erol Evgin
    RetroTurkErol Evgin
    icon_go
  • Bela Bartók
    Borusan KlasikBela Bartók
icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?